Valve, Half-Life'ın 21. Yaşını Half-Life: Alyx İle Kutlayacak

Gaben'dan büyük sürpriz

Half-Life efsanesi bugün itibariyle 21. yaşına bastı. Yapımcı firma Valve ise orijinal oyunun yıldönümünü kutlamak için bizlere özel bir sürpriz hazırlamış. Bu sürpriz bir VR oyun şeklinde gelecek ve adı Half-Life: Alyx olacak.

Dün sabah saatlerinde ortaya atılan iddialara göre Valve, bugün uzun süredir bahsi geçen VR Half-Life oyununu tanıtacaktı. Yapımcı ekibin resmi Twitter hesabı üzerinden atılan ilk Tweet ile birlikte iddiaların doğruluğu da kanıtlanmış oldu. Firma oyunun resmi tanıtımını Perşembe günü Türkiye saati ile 21:00’da yapacak.


“Amiral gemisi” bir VR oyunu olacağı belirtilen Half-Life: Alyx hakkında pek fazla bilgi bulunmuyor. Öte yandan dün ortaya atılan iddiaların temelinde Robin Walker, Geoff Keighley ve bir üçüncü kişi ile yapılan röportajın transkriptinin bulunduğunu hatırlatalım. Eğer bu röportajdaki iddialar doğru ise oyun Mart 2020’de çıkış yapacak.

Yapımcıların “sadece VR setine sahip olan oyunculara mı özel olacak?” sorusuna ise şu şekilde cevap verdiği ifade edilmiş: “Fare ve klavye kullanarak oynayabileceğiniz bir versiyonunu üretmek isterdik fakat başta da söylediğim gibi oyun bir VR deneyi olarak ortaya çıktı.”

Oyunun tasarımı hakkındaki tek bilgi ise şu ifadelerin arasına sığdırılmış: “Vücudu tamamen görebilecek ve çeşitli durumlara yanıt verebileceksiniz. Önünüzde bir zombi olduğu için panikleyecek ve silahınızı ya da şarjörünüzü düşürebileceksiniz. Beta testlerini izlemek oldukça keyifliydi.”

Half-Life: Alyx şimdiden interneti ikiye bölmüş durumda. Sizce oyun başarılı olabilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum