Valve'ın Eski Geliştiricisi Steam'e Karşı Epic'i Övdü

Yavaş yavaş herkes tarafını seçmeye başladı

Valve'ın eski geliştiricilerinden Richard Geldreich da Steam ve Epic Store arasında yaşanan rekabet hakkındaki düşüncelerini belirtti. 2009'dan 2014'e kadar Valve'da çalışan ve Left 4 Dead 2, CS: GO, Portal 2 gibi oyunlarda da görev almış olan Geldreich Epic'in yeni platformunun Steam'in bozmuş olduğu şeyleri düzeltmekte olduğunu söylüyor.

Geldreich tam olarak şöyle konuşmuş: "Steam, PC oyunculuğunu öldürüyordu. Tüm sektöre %30 vergi uyguluyordu, bunun sürdürülebilirliği yoktu. Steam'in Valve için nasıl bir kar kapısı olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Steam resmen sanal bir matbaa gibiydi, tüm firmayı kötü etkiledi. Epic bu durumu tüm oyuncular için düzeltiyor."

Geldreich bu karların sektöre veya çalışanlarının çalışma koşullarına önem vermeyen insanların cebine gittiğini söylüyor ve "Steam ilk çıktığında %30 kar payı kulağa cazip geliyordu, çünkü alternatifi %50'ydi. Ama bu durum değişti" diyor.

Epic'in 'veri toplaması' ile ilgili bir mesaja da cevap veren Geldreich, "Ben Valve için çalıştım ve inanın bana Steam uygulamasıyla yaptığınız neredeyse her şey hakkında devasa miktarlarda bilgi topluyorlar. Ama kimse Steam'e spyware demiyor" dedi.

Geldreich, Steam'in geleceği hakkında da umutsuz konuşmuş. "Sanırım oyuncular daha uzun süre kızgın kalacak, çünkü bu exclusive anlaşmaları yakın zamanda son bulmayacak. İleride Steam indie / 2. sınıf / aceleyle hazırlanmış / porno oyunlara ev sahipliği yapacak, Epic ve diğer mağazalar ise AAA oyunlara. Pazar bu yöne doğru gidiyor gibi görünüyor"

Geldreich'in sert tondaki açıklamaları, biraz da Valve'dan ayrıldıktan sonra firmayla yaşadığı sürtüşmelerden de kaynaklanıyor gibi görünüyor ama yine de bu bazı noktalarda haklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum