Valve, Metro Exodus'un Epic'e Geçmesinin Adilane Olmadığını Düşünüyor

Bu bir savaş ilanı mı?

Metro Exodus'un dün akşam saatlerinde sürpriz bir şekilde Epic Games Store'a geçeceğini öğrenmek yalnızca bizi değil, Valve'ı da oldukça şaşırtmış, orası kesin. Dünkü haberde bu konuda çok fazla detaya girmedim ama Steam'in Metro Exodus sayfası üzerinden yayınladığı mesaj aslında bu hamlenin hiç de hoş karşılanmadığını gösteriyordu.

"Oyunu özellikle de bu kadar uzun bir ön-satış döneminin ardından Steam'den kaldırmanın Steam müşterilerine haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Oyunun 15 Şubat'ta çıkışını gerçekleştirmesini bekleyen Steam kullanıcılarından özür dileriz ama bu karardan bizim de kısa süre önce haberimiz oldu ve kullanıcılarımızı bilgilendirmek için zamanımız son derece kısıtlandı." diyor bu metin.

Epic Games Store başka exclusive oyunlarla da anlaşma yapmıştı ama bu sefer durum çok farklı, aylardır Steam üzerinde satışta olan bir oyundan bahsediyoruz. Zaten durumun nahoşluğu Valve'ın daha önce pek benzerine rastlamadığımız biçimde bu tür bir açıklama yapmasına da neden oldu diyebiliriz. Valve'ın bu şekilde bir açıklama yapmasını 'savaş başladı' diye nitelendirenler var ve bunun ne kadar doğru olduğunu önümüzdeki dönemde göreceğiz.

Deep Silver CEO'su Dr. Klemens Kundratitz bu kararlarını savunurken Epic Games Store'un kar payını yüksek tuttuğuna değinmiş, "bu sayede yayıncılar içerik üretimine daha çok yatırım yapabilecekler" demiş. Ancak çıkışına bir ay kala böyle bir hamleyle karşılaşan oyuncuların tepkisinin oldukça ciddi olduğunu gerek Steam forumlarında, gerek Metro Exodus'un Twitter hesabında görebiliyoruz. Oyunun satışları ciddi ölçüde azalacak gibi duruyor ve bu tepki en çok da oyun için bunca çaba sarf etmiş olan 4A Games'e zarar verecek gibi görünüyor şu an.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum