Valve, Steam'in Sonbahar İndirimlerinde Rekor Kırdığını Açıkladı

Tüm zamanların en iyi sonbahar sezonu!

Valve, yeni Steamworks Development blog yazısında Sonbahar İndirimleri ile ilgili resmi verileri paylaştı. Temelinde Kış İndirimleri'nin bir işaretçisi olan Sonbahar İndirimleri, tarihinde ilk kez rekor kırarak en iyi rakamlara ulaşmayı başardı. Geliştiricinin resmi verilerine göre bu seneki Sonbahar İndirimi, geliştiriciler ve yayıncılar açısından en fazla gelir elde edilen sonbahar indirimi olarak adını tarihe yazdırdı.

Bu süre zarfında Steam'in eş zamanlı kullanıcı sayısı da 24 milyona kadar ulaşarak rekor kırdı. Bu rakam ile bir önceki rekoru 7 milyon kişi aşmayı başaran dijital oyun platformu, yeni ve kişiselleştirilmiş oyun sayfaları sayesinde görüntülenmelerin de arttığını ifade ediyor. Öyle ki bu süreç boyunca neredeyse 1 milyona yakın oyuncu Steam üzerinden alışveriş yapmış durumda.

Steam'in önemli etkinliklerde düzenlediği ödül törenleri de ilk kez bu kadar ilgi çekmiş. Sonbahar İndirimleri esnasında açılan Steam Ödülleri oylamaları süresince tam 5.3 milyon kişi sevdikleri oyunlara oy vermiş. 1.6 milyon yeni kişinin ise ilk kez oyun incelemesi yazdığı ifade ediliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum