Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2'deki Fraksiyonları Tanıyalım

Beş farklı grup, beş farklı amaç

ÖN NOT: Sitemizdeki sunucu değişikliği ve optimizasyon çalışmaları süresince bugün ve yarın içerik girişinde aksamalar olabilir :) Her girişinizde bu haberle karşılaşıyor olmanızın sebebi bu. Ama iyi yanından bakarsak, tıkladığınız haberler anında açılıyor olmalı.

- o -

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2'de Seattle'ın kontrolünü ele geçirmek için mücadele eden toplam beş farklı fraksiyon yer alacak. Paradox Interactive geçtiğimiz ay bu fraksiyonları tek tek tanıtmaya başlamıştı ve nihayet geçtiğimiz gün beşinci fraksiyonun da açıklanmasıyla birlikte hepsini öğrenmiş olduk.

Fraksiyon dediğimiz şey aynı amaç uğruna bir araya gelmiş vampirlerden oluşuyor, bunları klanlarla karşılaştırmamak lazım. Her bir fraksiyonun kendi karakteristiği, geçmişi ve hedefleri var.

Oyunda yer alacak oynanabilir klanlar ise şunlardı: Brujah, Tremere, Toreador, Ventrue ve Malkavian.

Şimdi hazırsanız fraksiyonlarımızı hızlıca tanıyalım:

The Pioneers

Seattle'a ilk yerleşen gruplardan birisi Pioneers. Bölgenin en uzun süredir hakimiyetini elinde tutan bir prens, Lou Grand tarafından yönetiliyor. Her ne kadar şehri ilk yönetenlerden biri bu fraksiyon olsa da, sonradan hakimiyeti oldukça zayıflamış. Farklı klanlardan vampirler bu fraksiyon çatısı altında, şehre tekrar hükmetmek üzere bir araya gelmişler.

Şehri kuran isimlerden olan Lou'nun vampirleri Seattle'ın eski haline dair anılarına aşıklar. Birbirlerini çok uzun süredir tanıdıkları için de inanılmaz derecede sadıklar. Eski dünyalarından kalanları korumak için ne pahasına olursa olsun savaşıyorlar.

* The Pioneers, Seattle'ı çok uzun zaman kontrol altında tutmuş, son 20 yılda ise çok şey kaybetmiş. Bu yüzden değişen dünyaya şüpheyle yaklaşıyor ve aralarına kolay kolay yeni isim almıyorlar.

* Şehri bir asırdan uzun süre yönettikleri için para içinde yüzüyorlar ve paraları dünyanın her yanında çok değerli.


The Camarilla

Camarilla fraksiyonunun patronu Prens Alec Cross. Prens önemli ittifaklar kurmakta son derece başarılı bir isim ve emrindeki vampirlere, kendisine karşı ayaklanamayacakları derecede güç vermesi gerektiğini biliyor. Kaba kuvvet veya şiddet yerine pazarlığı ve stratejiyi tercih ediyor; politikası ise düzeni ve refahı korumak.

Diğer Kindred toplulukları son on yılda diğer şehirlerde çok eziyet çekmiş olsa da, Prens Seattle'daki vampirlerin refah içinde yaşamalarını sağlamış. Hedefi şehrin güç yapısında daha üst sıralara çıkmak.

* Seattle'ın vampirleri kadar zengin bir elit kesmi başka şehirlerde görmek zor. Seçkinler arasında birinin gerçek değeri, paranla ne kadar kontrol satın aldığıyla belrleniyor. Üst tabaka kana erişmek veya avlanmak zorunda kalmak gibi sıkıntılar yaşamıyor. Camarilla vampirleri arasında Cross'a sadık olanlar arasında CEO'lar, yazılım devleri, bankerler, politikacılar ve diğer ticari elitler var.

* Seattle dünyanın en karlı, teknoloji ve ticaret şehirlerinden biri haline gelmiş ve bu ekonomik patlama beraberinde yeni bir Kindred getirmiş: aklını ticarete odaklamış, şehri yönetim kurulu odalarındaki koltuklarından etkilemeye hazır vampirler.

* Zirvede geçen 20 yılın ardından The Camarilla'nın tüm üyeleri şehirdeki en büyük hedef olduğunun farkındalar. Bir adım önde olmak için her şeyi yaparak, kendi aralarında hataya hiç tolerans göstermeyerek ve son derece dikkatli olarak şimdiye kadar sorun yaşamamayı başarmışlar.

The Baron

The Baron fraksiyonu, Seattle'ın suç patronlarından oluşuyor. Bu fraksiyonun üst düzey isimleri kirli işlerini yapması için insanları ve genç vampirleri görevlendiriyor. Kullandıkları vampirler arasında uyuşturucu satıcıları, kiralık katiller, çete üyeleri gibi tipler var.

The Baron of Aurora'ya kaç vampirin bağlılık yemini ettiğini bilmek mümkün değil, çünkü Seattle'ın vampirleri arasında kendisiyle yüz yüze tanışanların sayısı çok az.

Ama gerçekte bu fraksiyonun katılacak başka fraksiyon bulamayıp kendi fraksiyonlarını kuran yetim vampirlerinden oluştuğunu söylemek mümkün.

* İşleri düşene kadar kimse Baron ve adamlarını sevmiyor. Ancak Baron öyle değil, kapısı herkese açık. "Kim olursan ol, ne yapmış olursan ol, kimden kaçıyor olursan ol, sana göre bir işim vardır" diyor kendisi. Eğer size verilecek kirli işleri mideniz kaldırabilirse terfi ve güce çok hızlı biçimde sahip olabiliyorsunuz.

* Baron kendi güvenliğine müthiş önem veriyor. Sahip olduğu gücün, rakiplerinden bir adım önde olmasına bağlı olduğunu, yenilmez görünmesinin buna bağlı olduğunu biliyor. Zayıflık veya güvenilmezlik gösterdiği anda tüm operasyonunun kendisinden başlamak üzere çökeceğinin farkında.

The Newcomers

The Newcomers oldukça gizemli bir fraksiyon, Avrupa'nın neresinden geldiklerini bilen yok. Hatta fraksiyon dışındaki vampirler Prens Cross'un neden bunlara University District'e özel giriş izni verdiğini de bilmiyor. Bunun için yüksek bir bedel ödedikleri tahmin ediliyor ama bedelin ne olduğunu bir gizem konusu.

Bir grup Tremere tarafından başlatılan bu fraksiyon eğitimcileri, hayalperestleri ve kaçakları cezbetmiş ve bünyesine toplamış durumda. Lideri Profesör lakaplı Viktor Gaga ve o ve yandaşları The Baron'un en büyük rakibi.

* Tremere klanının Kindred kanının gerçek potansiyeli hakkında herkesten çok şey bildiği söylenir. Kan büyücüleri tarafından kurulan The Newcomers da avlanma alanı olarak kendilerine Üniversite bölgesini seçmiş; kendilerinin en kültürlü, en eğitimli Kindred fraksiyonu olduğunu söylemek mümkün.

* Viktor Goga'nın sağ kolunun ismi size de ilginç gelecek: Elif Parmak. Elif bir konuşmasında şöyle diyor: "Seattle'da bizimle birlik olduğunda seni hor görecek çok kişi olduğunu biliyorum. Onların düzenine bir tehdidiz biz - bu şehrin kan akışını değiştirecek olan kaçınılmaz baskıyız."

The Unseen

Yeraltında yuvalanmış olan The Unseen fraksiyonu tamamen Nosferatu klanının vampirlerinden oluşan bir grup.

Bu fraksiyonun bir diğer ismi is Clan of the Hidden, yani Gizli Olanların Klanı. Diğer vampirler tarafından dışlanan vampirler tarafından kurulmuş ilk kez ve o zamanlar çoğunlukla evsiz ve sefil yaratıklardan oluşuyormuş.

Şimdilerde Council of Three, yani Üçler Konseyi tarafından yönetilen bu fraksiyon istihbarat toplama ve en çok parayı verene satma konularda uzmanlaşmış durumda ve bünyesinde çok sayıda mühendis, hacker ve gazeteci var.

* Konsey, Nosferatu'nun operasyonlarını çoğunlukla genç vampirlere bırakmış durumda ve onlar da geceleri dışarıda istibarat topluyorlar. Unseen çok uzun zamandır Seattle sokaklarınad ve her şeyi görüyor. Diğerlerinin ne yaptığını, neden saklamaya çalıştıklarını, kimin bu bilgiler için çok para vereceğini. Bu grubun Seattle'ın diğer fraksiyonları için önemli bir müttefik olabileceğini söylemek lazım.

* Seattle'daki vampirler arasında kendi türüne Nosferatu gibi sahip çıkan başka bir klan bulmak zordur. Nosferatu klanının biçimsiz üyeleri hiçbir zaman Seattle elitleri arasına karışacak şansı bulamadı. O yüzden hep gözden uzakta yaşamak zorunda kaldılar. Önceleri şehrin eteklerinde, sonra gölgelerinde, şimdiyse şehir büyüdükçe yeraltında.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2'deki beş fraksiyon işte bu şekilde. Şimdiden kafamızda bir şeyler canlanmış, hangisine katılmak istediğimizi seçmişizdir herhalde. Artık geriye kalan tek şey 2020 yılının Mart ayını beklemek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum