Video Oyunu Ses Sanatçıları Grevi Resmen Başladı

Sabır taşı çatladı

Geçen yılın ekim ayında video oyunlarına sesleriyle hayat veren önemli sanatçıların kurduğu SAG-AFTRA sendikasının greve gidebileceğini duyurmuştuk hatırlarsanız. Aralarında Jennifer Hale (Mass Effect) ve David Hayter (Metal Gear Solid) gibi büyük isimlerin bulunduğu sanatçılar o günden beri Activison, EA, Disney ve Warner Bros. gibi devlerle çalışma şartlarının iyileştirilmesi konusunda uzun bir pazarlık içindeydi. Ne yazık ki iki cephe arasında bir türlü anlaşma sağlanamadı ve neredeyse 1 yıllık bir bekleyişin ardından grev resmen başladı. Üstelik ondan önce de 1 yıllık bir görüşme süreci daha vardı.

Ses sanatçısı Keythe Farley(Fallout 4 - Kellogg, Mass Effect - Thane Krios) greve gitmeyi hiçbir zaman istemediklerini ama dev dağıtım firmalarının 2 yıla yakın süren görüşmelerin ardından kendilerini buna mecbur bıraktığını belirtti.

Sendikanın istekleri arasında bir oyun her iki milyon kopya satış barajını aştığında ekstra ücret almak, ses tellerini yıpratıcı çalışma şartlarında kolaylık, zorlu aksiyon sahnelerinde ek ücret ve çalıştıkları oyunun ne olduğunu bilme hakkı var.

SAG-AFTRA sendikası bugünden itibaren EA’in California binasının önüne bir grev gözcüsü dikmeye başlayacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum