Vivendi Ubisoft'u Ele Geçirmekten Vazgeçti, Hisselerin Bir Kısmını Tencent Alıyor

Vivendi tehdidi sona erdi

Vivendi ile Ubisoft arasındaki 'ele geçirme operasyonu' bir kaç senedir devam ediyordu ve Ubisoft bu durumdan inanılmaz rahatsızdı. Konuyu takip eden okurlarımız hatırlayacaktır, Vivendi zaman içerisinde sahip olduğu Ubisoft hissesinin miktarını oldukça arttırmış ve geçen sene Nisan ayında Ubisoft hisselerinin yaklaşık olarak %26'sına sahip olmuştu. Vivendi %30 hisseye son derece yaklaşmıştı ve bunu yaptığı anda da Fransız yasalarına göre Ubisoft'a satın alma teklifi vererek firmayı tamamen satın alabilecekti. Kasım ayında ise Vivendi ele geçirme planlarını altı ay ertelediğiniduyurmuştu.

Ubisoft CEO'su Yves Guillemot her fırsatta Vivendi'nin hamlelerini endişeyle takip ettiklerini ve firmanın kontrolünün bu şekilde Vivendi'nin eline geçmesinin Ubisoft'a büyük zarar vereceğini söylüyor, rahat hareket etme ve risk alma girişimlerini engelleyeceğini belirtiyordu.

Bu altı aylık sürenin dolmasına çok az bir süre kala Vivendi'den sürpriz bir hamle geldi ve bu Fransız medya devi elindeki tüm Ubisoft hisselerini satacağını ve beş yıl boyunca da tekrar hisse almayacağını duyurdu.

> Uplay Artık Türkçe

Vivendi bu satıştan yaklaşık olarak 2.45 milyar dolar gelir elde edecek, bu da hisselere verdiği paranın iki katından fazlasına karşılık geliyor. Vivendi'nin satacağı hisselerin yaklaşık üçte birini Ubisoft alacak ve böylece Vivendi tehdidi de tamamen ortadan kalkmış olacak.

Satışa çıkan hisselerin yaklaşık beşte biri de Çin medya devi Tencent tarafından alınacak. Bu miktarda hisse Tencent'e yönetim kurulunda koltuk kazandırmayacak ve Tencent bu hisseleri başkasına aktarmayacağı ve daha fazla hisse almaya çalışmayacağına dair anlaşma imzaladığı için Ubisoft artık bir başkası tarafından ele geçirilme korkusu yaşamayacak. Bu satın alımla birlikte Ubisoft'a Çin pazarının kapıları da sonuna kadar açılmış oluyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum