VR Cihazı Sevkiyatları Gecikti, Oculus Mahçup!

Ön siparişin faydası da var, zararı da...

Her iki sanal gerçeklik cihazının da resmi çıkışını gerçekleştirip ortalığı ufaktan sarsmaya başladığı şu günlerde, hem Oculus hem de HTC tarafında bir arz & talep dengesinin kurulamamış olması, tüketici kitleyi sıkıntıya sokmuş durumda. Halihazırda ülkemizde cihazları zaten sipariş etmek henüz mümkün değildi ama en birincil hedef kitle de sıkıntıya uğrayınca, ortalık tabii ki karıştı.

Oculus kısmında durum feci; beklenmedik bir donanım bileşeni yetersizliği ile karşı karşıya kalan firma, Rift’in gönderim tarihlerinde ciddi rötarlar yaptı. Ocak ayında ön siparişini tamamlayan kimi müşteriler, kimi durumda Mayıs sonu kimi durumda da Haziran sonuna kadar uzayabilen tarihlerde  cihazlarını teslim alabilecek. Oculus’un bu noktada tek yapabildiği, 2 Nisan öncesi verilen siparişlerde, kargo ücretlerini karşılamak oldu. 28 Mart’ın ilk gönderim tarihi olduğu düşünüldüğünde, gönderimlerin bu kadar gecikmesi, tabii ki büyük sıkıntı. Esas kötü haber ise, ön sipariş vermeyenler için; Rift’i 2 Nisan sonrasında satın alanlar, Ağustos sonuna kadar beklemek zorunda kalacak.

HTC cephesinde ise durum o kadar da kötü değil, verilen siparişlerin büyük çoğunluğu Mayıs ayı içerisinde kargolanacak, yeni gelen siparişler ise sahiplerini en geç Haziran gibi bulacak. Görünüşe göre, Vive alıcılarından çok Oculus Rift müşterileri isyanda. Oculus’un daha büyük bir kitle tarafından bilinmesi doğal olarak daha çok tepki almasını sağlayan bir etken ama gecikme süresinin bazı durumlarda neredeyse Vive’dan iki kat fazla olması bunu gayet beklendik bir durum yapıyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum