W40K: Chaos Gate - Daemonhunters'ın Geliştiricisi Twitch Drops'tan Geri Adım Attı

Şikayetler sonuç getirdi

Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters adeta bir Warhammer 40K XCOM'u, ama W40K evreninde o kadar çok oyun çıkıyor ki farklı türdeki oyunlar arada fark edilmeden ıskalanabiliyorlar. Neyse ki tuhaf ismiyle Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters hatırlanmasını sağlayacak bir olayın başrolünde buldu kendisini ve böylece belki de daha fazla oyuncu merak edip bu güzel oyunla tanışabilecek.

Şöyle ki, oyunun geliştiricisi Complex Games, Twitch yayınlarını izleyen oyunculara çeşitli eşyalar dağıtacağını açıklamış ve Twitch Drops sayesinde de çok sayıda oyuncu bu eşyalara erişmişti. Ancak bu kampanya beklenen etkiyi değil, tam tersini yarattı. "Oyunu oynayacağım vakti neden oyunun yayınını izlemek için harcamalıyım ki?" diye soranların sayısı hiç de az değildi. "Yayını izleyenler neden oyunu oynayanların erişemeyeceği eşyalara sahip oluyorlar?" diye isyan edenlerin de.

Mesela bir Steam incelemesi şöyle diyor:

"Eğer bunları oyun içinde kazanmanın bir yolu olsa sorun olmazdı ama kalkıp da bir silah sahibi olmak için oturup 2 saat boyunca #$&'%! Angry Joe'yu seyretmeyeceğim"

Haliyle bu durum kendisini Steam'de ve sosyal medyada yapılan olumsuz yorumlarla gösterdi.

Tüm bunların üzerine Complex Games geri adım attı ve Twitch Drops olarak verilen tüm eşyaların tüm oyunculara hediye edileceğini açıkladı. "Oyunun çıkışında düzenlediğimiz çeşitli Twitch Drops kampanyaları konusundaki hoşnutsuzlukların farkındayız. Bu kampanyaların tek amacı oyuna dikkat çekmek olsa da, çoğu kişinin bu eşyalara ulaşamamaktan rahatsız olduğunu anladık. Niyetimiz kesinlikle bu değildi ve düşüncelerinizi paylaştığınız için müteşekkiriz. Twitch Drops olarak verilen tüm eşyaları mayıs ayı içerisinde yayınlanacak bir güncellemeyle tüm oyunculara sunacağız" diyor geliştirici.

Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters, 5 Mayıs'ta çıkmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum