Walking Dead Çizgi Romanı Sona Erdi Ama Film ve Diziler Devam Edecek

Robert Kirkman, 16 yıllık seriyi sürpriz biçimde sonlandırdı

Robert Kirkman geçtiğimiz gün sürpriz bir açıklamayla The Walking Dead çizgi roman serisinin sonlandığını duyurmuştu. Bu gerçekten de sürpriz oldu, çünkü Kirkman bunu aylar öncesinden değil yeni sayının çıkışından sadece bir gün önce söyledi ve 3 Temmuz günü yayınlanan 193. sayıyla birlikte 2003 yılından beri devam eden efsane seri sona ermiş oldu.

Çizgiromanın son sayısının arkasında Kirkman'in altı sayfalık notu da bulunuyor. "Bir hayran olarak, reklam aralarını saymaktan ve bir dizinin sonuna yaklaşmakta olduğumu bilmekten nefret ederim. Bir kitabın veya çizgi romanın sonuna geldiğimi hissetmekten de nefret ederim." diyen Kirkman, serinin hayranlarının ne hissettiğini bildiğini söylüyor ama seriyi sırf uzatmak için daha fazla uzatmak istemediğinin de altını çiziyor.

Bu son sayının sonu da sürpriz aslında, Kirkman "gerçek sonu tüm o büyük ölümler kadar şaşırtıcı yapmamak serinin doğasına aykırı olurdu" demiş. Ayrıca yine mektubunda seriyi aslında nasıl bitirmeyi planladığını da anlatmış ve yaptığı değişikliğin sebebini de açıklamış. Çizgi romanın nasıl sonlandığını elbette söylemeyeceğim ama şu kadarını söyleyebilirim ki eğer çizgiromanı okumadıysanız ve sadece diziyi takip ediyorsanız, olaylar birbirinden çok farklı gelişiyor. Çizgi romanda ölmeyen bazı karakterler dizide ölmüştü, çizgi romanda ölen karakterlerden bazıları ise dizide farklı şeyler yaşadılar.


Kirkman'in bu kararından sonra gözler televizyon dizisine ve planlanan diğer yapımlara çevrildi ama AMC yaptığı açıklamayla çizgi roman serisi hayranlarına veda ediyor olsa da, dizilerin devam edeceğini söyledi.

"Bu olağanüstü çizgi roman şimdiden birden çok biçimde ve dünyanın dört bir yanında milyonlarca hayranın kalbinde ve zihninde yaşayan bir dünya yarattı ve bu daha uzun yıllar bu şekilde devam edecek" diyor AMC kanalı açıklamasında.

> The Walking Dead 9. Sezon Finali, Tarihinin En Düşük Reytingli Finali Oldu

> AMC, The Walking Dead İçin Yeni Bir Yan Dizinin Hazırlıklarına Başladı

Ana The Walking Dead dizisi zaten 10. sezon için onay almıştı. Dizide Michonne rolünde izlediğimiz Danai Gurira onuncu sezonda diziden ayrılacağını açıklamış olsa da hem o, hem de Rick rolündeki Andrew Lincoln AMC tarafından geliştirilmekte olan üç Walking Dead filminde de rol alacaklar.

Dizinin yan serisi Fear the Walking Dead zaten yayın hayatına devam ediyor, 10 bölümlük üçüncü The Walking Dead dizisi de 2020 yılında ekranlarda olacak. AMC başkanı Josh Sapan, önümüzdeki 10 yıl için Walking Dead planları yaptıklarını açıklamıştı, yani bu ismi daha uzun süre duymaya devam edeceğiz.

Aşağıda The Walking Dead'in son sayısının kapağını görebilirsiniz:

YORUMLAR
mserhatsari
4 Temmuz 2019 17:09

Yıllar boyunca takip edip şu son üç sayıya duygulanmamak elde değil. Neyse ki gereksiz uzatılmadı, hayal kırıklığına dönüşmeyecek olması mutlu ediyor.

marrow
4 Temmuz 2019 16:42

Vay canına çizgi romanını hapisane kısmına kadar okuyup sonra bitince komple okurum diye bırakmıştım. Şimdi başlayacağım fakat okuyup bitiren arkadaşlar varsa eğer spoilersız sonunun tatmin edici olup olmadığını söyleyebilirler mi? Sonu kötü bağlanan serileri sevmiyorum da genelde, 193 sayı da az değil :)

Signalize
marrow
4 Temmuz 2019 21:39

Pek çok olaya gebe olabilecek son hikaye biraz hızlı ve beklenmedik şekilde bitti. Ancak son sayı bence duygusal olarak son derece tatmin edici ve güzeldi.

ZSoforu
Signalize
4 Temmuz 2019 22:26

sanirim bu duruma bir tek ben katilmiyorum... Bana gore son derece ani ve kotuydu... :(


Parolamı Unuttum