Wargaming Rusya ve Belarus'tan Çekilme Kararı Aldı

Kayıp yaşama pahasına

World of Tanks ve World of Warships gibi milyonlarca kişi tarafından oynanan son derece popüler oyunlarla tanınan Wargaming, Rusya ve Belarus'tan tamamen çekilme kararı aldı. Firma bu kararın sonucu olarak ciddi kayıp yaşamayı beklediğini de açıkladı.

Wargaming'den gönderilen açıklama şu şekilde:

"Son birkaç haftadır Wargaming olarak dünya çapındaki operasyonlarımızı stratejik açıdan gözden geçiriyorduk. Firma olarak Rusya ve Belarus'ta iş sahibi olmamaya ve iş yapmamaya karar verdik.

31 Mart itibariyle firma Rusya ve Belarus'taki tüm canlı oyun işlerini Wargaming ile artık ilişkisi bulunmayan Lesta Studio'nun yönetimine transfer etmiştir. Firmamız bu işlemden bugün veya sonrasında kar elde etmeyecektir. Tam tersine, bu kararın doğrudan etkisi olarak ciddi kayıplar yaşayacağımızı tahmin ediyoruz.

Operasyonel geçişi de büyük bir hızla tamamlayacak, bunu yaparken de bir yandan tüm kanunlara uyarken çalışanlarımızın güvenliğini sağlamayı da garantileyeceğiz. Geçiş süreci sırasında canlı ürünlerimiz Rusya ve Belarus'ta mevcut olacak ve yeni sahipleri tarafından işletilecektir.

Wargaming ayrıca Minsk'teki stüdyosunu kapatma sürecini de başlatmıştır.

Bu değişimden etkilenen tüm çalışanlarımızın tazminatları ödenecek ve çalışanlarımız elimizden geldiğince desteklenecektir."

Wargaming'in tüm dünyada yaklaşık 1750 çalışanı bulunuyor.

 

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum