Warner Bros ve DC Uyarlamalarının Geleceği Tehlikede

İşler daha karmaşık bir hal alıyor!

DC çizgi roman uyarlamalarını beyaz perdeye taşıyan Warner Bros'un geleceğindeki belirsizlik giderek büyüyor. 2016 yılında AT&T, Time Warner'dan Warner Bros'u ve dolayısıyla da DC'nin haklarını satın almaya karar vermişti. 85 milyar dolarlık teklifin kabul edilmesiyle birleşme süreci başlamıştı. Aradan geçen zamanın ardından yasal sürecin son bulması gerekiyor. Fakat farklı kaynaklar birleşmenin yaşanmayacağını iddia etmeye başladı. Bu da DC sinema evrenin geleceğini daha da karmaşık bir hale getiriyor.

Aslına bakarsanız bu satın alma sürecinin bir benzerine yakın zamanda Disney ve 20th Centery Fox sayesinde şahit olduk. Disney'in şahane teklifinin ardından iki stüdyonun birleşme süreci başladı. Fakat Amerikan yasalarına göre bu süreç bir buçuk sene içinde tamamlanabiliyor. O zamana kadar taraflardan biri karar değiştirmezse, her şey planlandığı şekilde işliyor. 2016 senesinin dikkat çekici satışı ise Time Warner'ın Warner Bros'u elden çıkartmasıyla yaşandı. Devasa stüdyoyu AT&T tam 85 milyar dolara almayı kabul etti. Fakat aradan geçen süreye rağmen iki taraftan da ses çıkmıyor. Dolayısıyla yakında Warner Bros yeniden satışa çıkartılabilir. Bu durum da DC filmlerinin geleceğini iyice belirsizleştiriyor. 

Açıkçası DC filmlerinin hali şu anda da pek iç açıcı değil. AT&T veya farklı bir alıcı bu gidişatı düzeltebilir mi, onu da bilmiyoruz. Fakat duyurulan projelerin çoğunun hatta stüdyonun kendi geleceğinin bile belirsiz olması giderek daha fazla can sıkıyor. Gelecekteki filmler için umutlanmamıza da pek müsade etmiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum