Washington D.C. Shaquille O'Neal'ın eSpor Takımına Sponsor Oldu

Birgün böyle adımların ülkemizde de atılması dileği ile.

Washington D.C. bildiğiniz üzerine Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti. Genel kültür dersini bırak Nurets diyorsunuz biliyorum. Ama ABD'nin başkenti eSpor alanında devasa adımlar atıyor dersem ilginize çomak sokmuş olurum sanırım.

Washington D.C. tam gaz eSpora destek vermeye hazırlanıyor. Bunu birçok eSpor takımına sponsor olarak yapacaklar. Öbür yandan devasa bir arenayı eSpor maçları için inşaa etmeye hazırlanıyorlar. Bütün bu kararın arkasındaki sebep eyaletin eSpor izleyicilerini turist olarak kendisine çekmek istemesi. ABD'nin başkentinin bile turizm alanında ilgisini çekecek kadar eSporun geliştiğine inanıyorsa dönen rakamları gerçekten çok merak ediyorum. Şimdiden bünyesinde sekiz takım barındıran NRG Esports ile anlaşmaya varıldı. Bu takımlar Overwatch, CS:GO ve Hearthstone oyunlarında yarışıyorlar. NRG Esports'un sahipleri arasında NBA'in ünlü yıldızı, 15 defa All-Star'a seçilen Shaquille O'Neal da var. 

D.C. Etkinlikler Başkanı Max Brownkurulacak arenanın maliyetinin 65$ milyon tutacağını ve kapasitesinin 4.200 koltuklu olacağını açıkladı. Arena eSpor için gereken bütün teknik altyapıya sahip olacak. İsmi daha belirlenmeyen arenanın 2018'in sonu ila 2019'un başında hizmete girmesi bekleniyormuş. İnsan kıskanmadan edemiyor değil mi ey okurlar? Arenanın kurulacağı bölgede seki büyük üniversite olduğu için gençleri burada toplamanın kolay olacağı amaçlanıyor. Brown, "Washington Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti ve bizler onun ayrıca esporun da başkenti olmasını istiyoruz," diyor.

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum