Windows 10'a Kullanıcı Dostu Bir Windows Defender Geliyor

Peki ya efektif olacak mı?

 Microsoft, Windows 10'un güvenlik kontrollerini kullanıcılar için olabildiğince basit ve efektif bir hale getirmek istiyor. 

Windows 10'un şu ana kadar ortaya çıkardıkları en güvenli işletim sistemi olduğunu her fırsatta vurgulayan Microsoft, Windows Creator Update ile birlikte yeni bir Windows Defender'ı kullanıcılarına sunacak. Yeni program, kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olacak ve böylece kullanıcılar bilgisayarlarını çok fazla detayda kaybolmadan koruyabilecekler. Yeni 'Windows Defender Security Center(Güvenlik Merkezi)' içerisinde beş farklı bölüme yer verecek. 

Bu bölümlerden ilki virüs ve tehlike koruması olarak öne çıkıyor. Eğer dışarıdan satın aldığınız bir anti-virüs sisteminiz yoksa Windows kendi Windows Defender Antivirus yazılımını kullanacak. Aynı zamanda bu bölüm aracılığıyla kendi virüs programınızı da başlatabileceksiniz.

Cihaz performansı ve durumu bölümünde ise donanımız için yaptığınız güncellemeler, yazılımlar, batarya ömrü ve disk doluluk kapasitesi yer alacak. Burada 'Windows'u Tazele' isimli bir seçenek yer alacak ve buna basarsak işletim sistemi sıfırlanarak yeniden kurulacak.

Firewall ve ağ koruması bölümünde ise ağ bağlantıları ve aktif firewall ayarları bulunuyor. Bunlara ek olarak bağlantılarda sorun bulma ve giderme penceresi de bu bölümde yer alıyor.

Aplikasyon ve tarayıcı kontrolü bölümünde de SmartScreen için ayar seçenekleri yer alıyor. Tarayıcı seçeneklerinde de yeni güvenlik seçenekleri ve uyarılar bulunuyor. Böylece tanınmayan yazılımlara, tehlikeli olma ihtimali bulunan sitelere karşı bir uyarı sistemi güncel bir şekilde işletim sistemine entegre edilmiş olacak.

Aile ayarları bölümünde ise bu menüye kolayca bağlanma imkanına sahip oluyoruz. Ebeveyn kontrollerinden, diğer kullanıcıların aktivite raporlarını temin etmeye ve kilitler koymaya kadar pek çok seçenek bulunuyor. Bu bölümde aynı zamanda diğer aile kullanıcılarının cihazlarının sağlık durumları da gözetlenebiliyor.

Bunların yanı sıra antivirüs korumanız sona ererse Windows Defender otomatik olarak devreye girip sizin yeni koruma yazılımınız olacak. Ancak bu ne kadar severek kabul edeceğimiz bir durum henüz bilemiyoruz. Neticede Windows Defender pek çok oyunda, özellikle çevrimiçi olarak oynadığımız oyunlarda sorunlar çıkarabiliyor. Bu sorunların ne derece üzerine gidildiğini deneyip, tecrübe etmeden bilme imkanımız yok.

Windows 10'a yakın zamanda gelecek olan ve performans artırması beklenen Oyun Modu ile yeni Windows Defender'ın birlikte nasıl çalışacağı da ayrı bir merak konusu. 

Windows Creater Güncellemesi'nin nisan ayında çıkması bekleniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum