Witcher 3'ün Geliştiricileri VR'ı Yakından Takip Ediyor

CDPR'ın kurucularından Marcin Iwinski VR'ı yakından takip ediyor, ama...

 Polonya merkezli oyun stüdyosu CD Projekt RED, Witcher serisi ile kalbimizi fethetti. The Witcher 3: Wild Hunt ile birlikte pek çok oyuncuya göre gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan birine imza atan oyun firması aynı zamanda VR'ı da yakından takip ediyor. Oyun stüdyosunun kurucularından biri olan Marcin Iwinski, Glixel'e verdiği röportajda bir gözlerinin hep VR'ın üzerinde olduğunu söyledi.

Hikaye tabanlı oyunlar üzerinde uzman diyebileceğimiz CDPR, VR'ın da hikaye anlatımına nasıl bir katkı yapacağını yakından gözlemliyor. Iwinski, "VR teknolojisini bir ilgiyle takip ediyoruz. Biz hikaye anlatıyoruz ve VR bu konuda bize yardım edebilirse onu kullanmayı kesinlikle düşüneceğiz. Ben şu an için VR'a özel, gerçekten tatmin edici bir tecrübe bekliyorum." dedi. Iwinski, VR'ın şu an için onu satın aldıracak bir ürüne sahip olmadığını üstü kapalı bir şekilde belirtti.

The Witcher 3’ün Geliştiricileri Oyun Yapımcılığı Hakkında Hiçbir Şey Bilmiyormuş

Bunu Nintendo Switch üzerinden verdiği bir örnekle yapan Polonyalı geliştirici, "Switch'i neden ön siparişle aldım? Switch'i istediğimden yapmadım bunu. Çünkü Zelda'yı oynamak istiyordum." dedi.

Iwinski'ye bu konuda katılmakla birlikte VR'ın en büyük eksiğinin kilit bir tecrübe olduğunu düşünmüyorum. Buna ek olarak yüksek fiyat ve teknolojinin daha ilk seviyede olması, bununla birlikte gelen kablo kargaşası ve cihazın uzun süreli aralıksız kullanıma elverişsiz olması gibi daha pek çok detay var; bunlar da en az içerik kadar sıkıntı yaratan konular bence. 

> Cyberpunk 2077 Satışlarda The Witcher 3'ü Geçebilir

Tabii VR için o bahsettiği büyük ve kilit tecrübeyi belki de bir gün CD Projekt RED ortaya çıkarır, VR'ı almak için tetikleyici bir oyun ortaya çıkarırlar kim bilir. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum