Witcher Dizisinin Etkisi Devam Ediyor: 500.000 Adet Yeni Kitap Basılıyor

Sapkowski memnun

The Witcher serisinin Netflix uyarlamasının popülaritesi devam ediyor. Önce The Witcher 3: Wild Hunt'ın rekor üstüne rekor kırmasını sağlayan dizi, oyunun hiç ulaşmadığı eşzamanlı oyuncu sayılarına ulaşmasını sağlamıştı. Fakat görünüşe göre dizinin etkisi burada bitmemiş zira kitapların ABD'deki baskısını yapan Orbit Books, 500.000 adet kopya daha bastıklarını duyurdu.

Orbit'in açıklaması şöyle:

"Witcher ile birlikte Andrzej Sapkowski modern fantezi dünyasının en önemli karakterlerini yarattı. Seri dünyanın en popüler video oyunlarından birine ilham olurken Netflix adaptasyonu Witcher evrenini bambaşka bir seyirci kitlesi ile tanıştırmış oldu. Bu durum hepimizi heyecanlandırıyor."

"Aralık ayında çıkan dizinin ardından seriye ait sekiz kitabın satışları da günden güne arttı. Netflix uyarlamasının seyirci ile buluştuğu günden beri her türlü satışta -baskılı, dijital ya da sesli- yükseliş mevcut. Bu sebeple Orbit'in ABD kanadı talebi karşılamak için 500.000 adet daha kopya basmayı planlıyor."

Eminim ki ülkemizde de Witcher romanlarının satışı hız kazanmıştır, keşke Pegasus'tan da benzer bir açıklama gelseydi de ilginin ne boyutta olduğunu görebilseydik.

Witcher dizisinin ikinci sezonunun çekimlerine başlandığını da hatırlatalım. 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum