Wolfenstein: The New Order "Şuursuz" Bir FPS Olmayacak

Bethesda oyunu kimseye yedirtmiyor.

Geçmişin ismini alıp geldiğinizde, doğal olarak geçmişin mekaniklerini de hatırlatırsınız insanlara. Wolfenstein de döneminde Nazi askerlerinin ve yaratıkların öldürülmesinin merkez olduğu bir oyundu. Dönemi için negatif eleştirisi saçma kaçacaktır tabi. Çünkü o zamanlar, FPS'ler bu şekilde planlanıyordu.

Ama şimdi Wolfenstein: The New Order hakkında fısıltılar dolaşırken, yayıncı Bethesda konuya açıklık getirmek için çabalıyor. Zaten E3 alanında gösterilen demosunun hikaye yüklü olması ve karakterlerin, seslendirmenin gücü görülmüşken üstüne bir de Peter Hines oyunu Uncharted serisi ile kıyaslıyor. Acaba?

Hines, ekibin Wolfenstein: The New Order ile yaptığının "Bir odaya dalıp şuursuzca ateş etmek" olmadığını çünkü bu zamanda bunun artık "ilginç" görülmediğini söylüyor.

"Wolfenstein'ın ne yaptığına dikkat ettiğinizde, piyasaya ne getirdiğine baktığınızda aslında 'evet, ateş edip durmanın yanında başka şeyler de istiyorum' diyen kitle için çalıştığını göreceksiniz."

Tabi bu noktada oyunu Uncharted serisi ile kıyaslaması, oyunun platform mekaniklerinden değil de öykü, hikaye yapısından dolayı diye tahmin ediyoruz biz. Hines de içimize su serpiyor ve her bir ara videoyu nasıl hevesle beklediğinden bahsediyor. Amaçları Wolfenstein'da da oyuncunun benzer bir isteği olması.

Ama Hines'ın tek örnek serisi Uncharted değil. Nasıl ki The Darkness ve Chronicles of Riddick farklı kamera açıları ve mekaniklerle oyuncuya atmosferi yaşattıysa, benzer bir farklılaşmayı Wolfenstein'da da göreceğimizi söylüyor. Ama paralel yoldan mı gidiyorlar, yoksa tümüyle farklı ve deneysel şeyler mi amaçlıyorlar, açıklama yapmıyor ne yazık ki.

Son olarak Wolfenstein ismine güvenerek sıradan bir FPS yapmaya girişmediklerinin bir kez daha altını çiziyor Hines. "FPS denince akla geldiğine sırtımızı dayayıp yapmıyoruz bu oyunu. Ama bu dünyaya dair bazı şeyler olduğunu düşünüyoruz."

E3 gösteriminde işi kotarmış gibi görünse de, yapımcı Machine Games'in bunu tüm oyuna yayıp yaymadığını ileride göreceğiz. Wolfenstein: The New Order'ın 2013 sonuna doğru Pc, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One'a çıkması bekleniyor. Belki buzdolapları ve derin dondurucular için de çıkar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum