Wordle'ın Da Battle Royale'i Yapıldı: Squabble

Hızına ve bilgisine güvenenlere

Wordle için son dönemin en popüler günlük oyunlarından biri desem yalan olmaz. Günde sadece 2-3 dakika ayırmanızı gerektiren ve hem eğlenceli, hem de öğretici bir oyun Wordle. Şimdi size burada oyunun nasıl bir şey olduğunu anlatmayayım, zaten sadece bir pencereden oluşan ve her şeyi anladığınız öğreti sayfası mevcut :)

Hani olur da oyunu duyduysanız ve aramaya üşendiyseniz İngilizce versiyonuna şuradan, Türkçe versiyonuna ise şuradan ulaşabileceğini hatırlatayım yine de.

Wordle'ın aslında en önemli özelliği insanı acele ettirmemesi ve strese sokmaması (tabii son tahmin hakkına gelmiş ve hala bulamadıysanız işler değişebilir). Ancak Squabble bunu değiştiriyor ve işin içine zamana ve diğer oyunculara karşı yarışma özellikleri ekliyor. Pac-Man, Tetris gibi oyunların bile artık battle royale modlarına sahip olduğunu düşünürsek Wordle'ın da geri kalmasını beklemek saflık olurdu.

Squabble oldukça profesyonel biçimde hazırlanmış. Wordle'ın aksine kullanıcı yaratabiliyor (ya da misafir olarak oynayabiliyorsunuz) ve istatistiklerinizi bu şekilde tutabiliyorsunuz. Karşısında oynadığınız diğer rakiplerin hamlelerini de görüyor, onlar sarı ve yeşil kutular kazandıkça stres oluyor ve acele ediyorsunuz :)

Squabble'da oyuncuların sağlık puanları var. Doğru harfi doğru yerde bulursanız rakiplerinizin sağlığına da zarar veriyorsunuz, hiçbir şey yapmadan beklerseniz sağlığınız kendiliğinden zarar görüyor. Kelimeyi doğru bilirseniz kendinizi iyileştiriyorsunuz ama oyun orada bitmiyor. Ayakta kalan son oyuncu kalana kadar devam ediyor, çünkü battle royale olmak bunu gerektirir.

Oyunun Blitz modunda 2-5 oyuncu bir arada oynarken, Squabble Royale modu 6 ile 99 oyuncuya kadar destekliyor.

Sizin de ilginizi çektiyse Squabble'a bir göz atabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum