World of Tanks Tarihinden 15 Komik Hata

10 yıl geride kalmış

World of Tanks, bu yıl 10. yılını kutluyor. 22 Nisan’da büyük bir etkinliğe de start verilmiş durumda. Oyuncular bu döneme özel görevleri tamamlayıp ödüller kazanmaya çalışırken, bir yandan da oyunun geliştiricilerinin de dahil olduğu bir grupla geride kalan 10 yılda yaşanan en ilginç anları anımsama fırsatı buluyorlar.

10 yıl gayet uzun bir dönem, bu süre içerisinde neler neler yaşanmıştır kim bilir -ki bunların bir kısmı da oyun içerisindeki hatalar elbette. Wargaming ekibi, bu hataları neredeyse anında düzelttikleri iddiasında, ama ‘İnternet unutmaz’ demeyi de ihmal etmiyorlar :)

Wargaming teknik destek biriminin eski çalışanlarından birisi, Yegor Kitov, karşılaştığı en garip hatalara ilişkin bir seçki paylaşıyor. Halen Wargaming ekibinde çalışan Kitov, 2012 yılından beri oyun içerisindeki hatalara ilişkin ekran görüntüleri toplamaktaymış. Dolayısıyla elinde hacimli bir arşiv oluşmuş durumda :)

Wargaming’in paylaştığı bilgiye göre arşivde 200’den fazla hata kaydı bulunmakta; bunlardan bir kısmını da paylaşmışlar. Sizce en komik, en ilginç hata hangisi?

Çöl o kadar sıcaktı ki kaplamalar bile eridi!

İlk başta belirli bir ekran kartı grubunda görülen bir hata. Bu nedenle hata olarak ele alınmıyor hatta. Ancak sonra farklı üreticilerin ekran kartlarından da benzer hatalar bildiriliyor ve geliştiriciler de bir el atıp düzeltiyorlar bu sorunu.

Tank 'Çıplak Kral'

Hiç kimse sorunun neden kaynaklandığını hatırlamıyormuş, ama sonuçta çözmeyi başarmışlar. Önemli olan da bu değil mi :)

Texture yazmak yerine kaplama olması gerekmiyor muydu orada?

Buradaki hatanın temel nedeni oyun istemci dosyasının bozulması. O zamanlar kullanıcıların oyun klasörlerinin dosya bütünlüğünü kontrol etme işlevi bulunmamaktaymış. Bu nedenle oyun istemcisini (client) yeniden kurmak zorunda kalan oyuncular var. Neyse ki artık bu sıkıntılar geride kalmış durumda. Wargaming Game Center, bozuk dosyaların düzeltilmesine izin veriyor.

Tank mı yumaktan, yumak mı tanktan çıkar?

Bazı kullanıcılar bu dönüşüme şahitlik etmişler :)

Tank taburumuz göklerde!

Haritada hemen hemen hiçbir şeyin görünmediği bu bug kısa sürede düzeltilmiş. Aslında bu şekilde de farklı bir oyun olabilirmiş, bunu bir düşünün bence.

Kanlı sahne denildiğinde böyle hayal etmemiştik:

Bilinmeyen bir sebepten ötürü, hangardaki toz kırmızıya dönüşüyor.

Hangarımız gökyüzünden nasıl görünüyormuş bakalım:

Her ne kadar sorun bildirilirken gönderilen ekran görüntüsü oyunun modlanmış halinden bir görüntü olsa da, modlar olmadan da benzer sorunların yaşandığı tespit edilmiş. Oyuna girerken kamera çok uzak bir mesafeye gidiyor ve oyuncuya hangara yakınlaşma imkanı vermiyor. Sonrasında farklı hangarlarda da benzer bir bug görülmüş, ama en sonunda bu da çözülen sorunlar arasında yerini almış.

Yılbaşı kutlamaları bitmek bilmiyordu:

Yeni yıl bug'ı :) Oyundaki yeni yıl tatili haritası kaldırıldıktan sonra da oyuncular bir süre daha haritada çelenkler vs. görmeye devam etmişler.

Kamuflaj ustaları:

Sizlerin de rahatlıkla tahmin edebileceğiniz üzere bu bug, araçların yanlış konumlandırılması ile ilgili bir sorun. Hesap hatası yapmışlar.

Gökten kereste yağıyordu:

Bu bug da gökten kar yerine kereste yağmasına yol açan bir hata.

Bu kar taneleri epey obez çıktı:

WoT'in kar ile imtihanı bitmemiş - bu seferki hata da kar tanelerini dev hale getirmiş :)

Chi-Nu Kai tankınızı nasıl alırdınız?

Sadece belirli bir ekran kartında görülen bu hata, Chi-Nu Kai tanklarına sıvı gümüş bir görünüm vermiş :)

Grafik ayarlarını düşür dedik de, o kadar da demedik:

Bu sorun da, düşük performanslı bilgisayarlar için grafikleri basitleştiren yanlış bir modlama nedeniyle ortaya çıkmış.

Tablo gibi grafikler derken bundan bahsetmiyorduk, öyle değil mi?

2 boyutlu nesneler doğru görüntülenirken 3 boyutlu olanlarla ilgili bir sorun çıkıyor. Sonuç olarak elimizde böyle bir tablo kalıyor :)

Belki şurada bir gökkuşağı vardır:

Mod işi öyle sanıldığı kadar da kolay değilmiş. Görüldüğü üzere işler planlandan çok farklı bir hal alabiliyor :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum