World of Warcraft Classic, Kapılarını Açtı!

Azeroth'un eski günlerine dönüş

World of Warcraft Classic, 27 Ağustos Salı gecesi 01:00 itibariyle kapılarını oyunculara açtı. Artık eski hayranları ve yeni oyuncular Azeroth’un ilk günlerini World of Warcraft Classic’le yeniden deneyimleyebilecekler.

World of Warcraft’a aboneliği halihazırda devam edenler World of Warcraft Classic’i ekstra bir ücret ödemeden hemen oynamaya başlayabilir.

World of Warcraft Classic, Blizzard için hem bir gönül işi hem de oyunun 2006 yılında yayınlanan “Drums of War” (1.12.0) güncellemesiyle geldiği halin özgün bir kopyası niteliği taşıyor. Blizzard, WoW Classic sunucularını dünya çapında yayına açmaya başlamış durumda ve an itibarıyla karakterlerini oluşturmuş olan 2 milyondan fazla oyuncu Azeroth’da bir zaman yolculuğuna çıkmaya hazır. Mevcut oyuncu sayısına göre ilerleyen günlerde sunucu sayısının arttırılacağı belirtilmekte.


Classic’te kapılarını açacak olan Azeroth’un sahip olduğu gizemler kadar tehlikeleri de oldukça büyük ve oyuncuları bir hayli zorlayacak nitelikte. Kıyasıya bir savaşın ortasındaki Alliance ve Horde birlikleri, aralarındaki husumetten çok daha büyük bir düşmanın varlığıyla yüzleşmek zorundalar. Kahramanlarımız bu savaşta Warcraft® evreninin efsanevi ve aynı anda hem çok sevilen Ragnaros the Firelord, Archlich Kel’Thuzad gibi düşmanlarıyla karşılaşacaklar.

Blizzard Entertainment başkanı J. Allen Brack, konuyla ilgili düşüncelerini, “Gerek yeni gerek eski dostlarımızı klasik Azeroth’ta karşılayacağımız için çok heyecanlıyız. Oyuncu topluluğumuzun heyecanı oldukça bulaşıcı ve motive edici. Görüyoruz ki onlar da World of Warcraft Classic deneyimini yaşamak için sabırsızlanıyorlar. Bugünden itibaren oyuncularımızla birlikte oyunun gizemlerini ve zorluklarını yeniden keşfetmeyi dört gözle bekliyoruz,” şeklinde ifade etti.

Önümüzdeki haftalar ve aylar boyunca World of Warcraft Classic genişlemeye devam edecek ve oyunculara Azeroth’un tarihindeki önemli anları yeniden yaşama fırsatı verecek. 6 faz boyunca oyuna eklenecek özellikler ve etkinlikler arasında Blackwing Lair, Zul’Gurub ve Naxxramas raid’leri, Warsong Gulch, Arathi Basin ve Alterac Valley’nin klasik versiyonu gibi PvP savaş alanları, Ahn’Qiraj War Effort, ve Scourge Invasion gibi zaman bazlı sunucu etkinlikleri yer almakta.

Aşağıda videoyu Türkçe altyazılı olarak izleyebilirsiniz:

YORUMLAR
AvastYeScurvyDog
27 Ağustos 2019 12:29

Dun aksam saat 20:00'de yeni sunucular eklmeye basladilar US, EU, OC serverlarina. Oyun 01:00'de serverlarini resmi olarak actiginda bile sunucu eklemesi devam etti Blizzard tarafindan. Insanlari yeni acilan sunuculara cekmek icin server'larda toplu dc bile yapildi. Sonrasinda 10.000 - 20.000 + arasi login siralari olustu, su an bile ilk acilan sunucularda 10.000 kisiye yakin siralar oluyor.

Sunucu sayisini ilk basta dusuk tutmalari anlasilir, populasyonu dusuk sunucu olsun istemediler buyuk ihtimal ile ama oyunu oynayan kisi sayisinin cok olacagini dusunmemislerdi, bence hata yaptilar bu konuda. Oyunu bekleyen kisi sayisini kucumsediler gibi.

Parolamı Unuttum