WoW Sunucularına DDoS Saldırısı Düzenleyen Bir Şüpheli Tutuklandı

İnternet eşkıyalarının başı dertte

World of Warcraft da DDoS saldırılarından nasibini alan firmalar arasına girdi. Daha bu sabah Ubisoft'un Rainbow Six Siege'in saldırı altında olduğunu belirttiği bir haber paylaşmıştık hatırlarsanız. Şimdi de sıra Blizzard'a gelmiş gibi görünüyor.

Orijinal forum gönderisinde sabah saatlerinde DDoS saldırısı uygulandığını belirten WoW topluluk yöneticisi Kaivaw, Blizzard Güvenlik Ekibi'nin tüm eforunu sarf ettiğini ifade etmiş. Güvenlik güçleri ile birlikte çalışan yapımcı firma, bu saldırıları düzenleyen kişiyi belirleyerek güvenlik güçlerinin ellerine teslim etmiş.


"Yetkililer birkaç gün içerisinde bu sunucularımıza saldırı düzenleyen kişiyi belirlemiş ve kendisini tutuklamıştır. Anlayışınız ve sabrınız için sizlere teşekkür ediyoruz." sözleri ile biten açıklama, tutuklanan kişi hakkında herhangi bir detay vermemiş. Blizzard, sunucuların DDoS saldırılarına olan direncini artıracağını da ifade etmiş.

WoW Classic oyuncuları ilk sunucu sorunlarını 7 Eylül'de yaşamıştı. Blizzard birkaç gün sonra tekrar bir DDoS saldırısı altında kalmış ve Overwatch sunucularının bile etkilendiğini duyurmuştu.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum