Xbox, Bağımsız Oyunlara 2,5 Milyar Dolar Harcamış!

Muazzam bir destek…

Microsoft’un oyun dünyasına önemli katkılarından birisi Game Pass oldu hiç şüphesiz. Öte yandan bir de ID@Xbox programı var. 9 yıl önce uygulamaya konulan bu programın amacı, bağımsız yapımcıları desteklemek. İşte bu program kapsamında desteklenen firmalara bugüne kadar 2,5 Milyar Dolar destek sağlanmış durumda.

İçerik Küratörlüğü ve Programları Genel Müdürü Chris Charla tarafından Xbox Wire’da yapılan paylaşımda; ID@Xbox’ın 9. yılını geride bırakmaya hazırlandığı belirtilirken, bağımsız yapımcıların oyun sektörü için önemine işaret ediliyor ve bu geliştiricilere destek olabilmenin kendileri için öneminin altı çiziliyor.

9 yıllık sürenin sonunda ulaşılan noktanın başlangıçta hayal ettiklerinin çok ötesine geçtiğini belirten Charla, programa dahil olan geliştiricilerin bugüne kadar 2,5 milyar dolardan fazla kazanç elde ettiklerini söylüyor. Son üç yılda harcanan tutar, önceki yılları ikiye katlamış. Charla, ödeme yapılan geliştiricilerin ve dağıtımcıların, Game Pass lisans ücreti olarak yüz milyonlarca dolar aldıklarını da eklemiş.

Charla; Xbox kanalıyla oyunlarını yayınlamaya hazırlanan 94 ülkeden 4.600’den fazla geliştiricinin bulunduğunu ve son 2 yılda 1.000’den fazla geliştiricinin ID@Xbox programına kaydolduğunu da not etmiş.

Bütün bu veriler, Microsoft’un sadece büyük oyunlara değil, bağımsız geliştiricilere ve yapımlara da önemli bir kaynak ayırdığını gözler önüne seriyor. Bu sayede hem bu bağımsız geliştiriciler daha geniş kitlelere ulaşma imkânı buluyor hem de biz oyun severler gayet güzel bağımsız yapımlara kavuşuyoruz. Başkalarını bilemem, ama benim için çok güzel bir tablo bu. Umarım önümüzdeki yıllarda çok daha güzel haberler alırız bununla ilgili.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum