Xbox & Bethesda Games Showcase 2022’de Gösterilen Tüm Fragmanlar

Şova hazır mıyız?

Öncesinde sızıntılar ve iddialar ile heveslendiğimiz Xbox & Bethesda Showcase, dün akşam gerçekleştirildi ve kelimenin tam anlamıyla bir şova dönüştü diyebiliriz. Otuzdan fazla fragman gösterildi, içlerinde çok sayıda ilk gösterim vardı. Gösterilen oyunların büyük bir çoğunluğunun çıkış gününde Game Pass’e ekleneceğini öğrenmek de programın bir başka güzel yanıydı. Microsoft, beklentileri karşıladı bence. Sıra artık rakiplerine geçti. Bakalım aynı şekilde cevap verebilecekler mi.

Sözü daha fazla uzatmayayım, çünkü üzerine konuşulacak çok sayıda fragman bizi bekliyor:

Redfall

Bethesda’nın ertelenen 2 büyük yapımından birisi olan Redfall ile başladı program. Konsol çıkışı Xbox’a özel olacak oyunlardan birisi. Oynanış videosuyla karşımızdaydı. Oyundaki karakterler tanıtıldı. Beklentinin aksine net bir çıkış tarihi verilmedi, 2023 demekle yetindiler. Redfall, beklendiği gibi, çıkış gününde Game Pass’te.

Hollow Knight: Silksong

Program öncesinde dile getirilen iddialardan (ya da sızan bilgilerden de diyebiliriz) birisi, Hollow Knight: Silksong’un çıkış gününde Game Pass’e geleceği yönündeydi -ki bu durum yayınlanan fragmanla resmiyete kavuşmuş oldu. Yine zorlu bir macera bizleri bekliyor gibi geldi bana, bilemiyorum sizler ne düşünürsünüz. Ama her hâlükârda kendisini dört gözle bekliyoruz:

High on Life

Şu fragmanda hiç belirtilmese bile bu oyunun kimin zihninden çıktığını tahmin etmekte en ufak bir zorluk yaşamazdınız herhalde. Pek çoklarımızın Rick & Morty’den bildiği Justin Roiland; yine benzer kafada bir işe imza atmak istemiş, ortaya da böyle bir oyun çıkmış :) Konsollarda Xbox’a özel çıkış yapacak olan High on Life, çıkış gününde Game Pass’te olacak:

Riot Games, Game Pass’te!

Hiç şüphesiz, Xbox’ın el büyüttüğü fragmanlardan birisi de bu oldu. Riot Games’in popüler oyunları League of Legends, League of Legends WildRift, Valorant, Legends of Runeterra ve Teamfight Tactics, Game Pass’te yerlerini alıyorlar; hem de ilk üçü bütün karakterler diğerlerinde de sırasıyla Foundations Set ve Little Legends açık bir şekilde. Gerçekten büyük bir hamle. Ne dersiniz, ileride Riot Games’in diğer oyunlarını da Game Pass’te görür müyüz?

A Plague Tale: Requiem

A Plague Tale belki öyle muhteşem bir oyun değildi, ama yine de çok sevdiğim, duygusal bağ kurduğum oyunlardan birisi olmuştu. End of Innocence fragmanıyla karşımızdaydı dün akşam, hem ilk oyuna göndermeydi bu hem de Amicia’nın artık daha sert bir karakter haline geldiğini görmüş olduk. Bu yıl içerisinde çıkacak, halen net bir tarih yok. Daha önceden de bildiğimiz üzere, çıkış gününde Game Pass’te.

Forza Motorsport

Bence gecenin şapka çıkarılacak fragmanlarından birisiydi, araba yarışlarıyla pek arası olmayanların bile dikkatini çekebilecek bir fragmandı. Forza serisinin Motorsport kanadının da boş bırakılmadığını, yeni nesle yakışacak bir şekilde yine bizlerle olacağını gördük. Yeni nesil teknolojilerin hakkını veren bir oyun olacağına hiç şüphe yok. Bu işi gerçekten çok iyi yapıyorlar. Işıklandırma-gölgelendirme, yansımalar, çevre tasarımı, araçlar ve burada sayamadığım pek çok detaylarıyla muazzam bir dünya oluşturuyorlar ve Forza Motorsport da bu konuda çok iyi bir örnek olacak belli ki. Önümüzdeki yılın Bahar aylarında geliyor, biz de büyük bir merakla bekliyoruz.

Microsoft Flight Simulator

Microsoft’un en uzun soluklu oyun markası Microsoft Flight Simulator, Kasım ayında genişletilmiş versiyonuyla 40. Yıldönümünü kutlayacak. Bu kutlamaya bir de Halo Infinite eşlik etsin demişler, ücretsiz ek paketle Halo Infinite Pelican da MFS’ye misafir oluyor:

Overwatch 2

Bir süredir kendisinden haber alamadığımız Overwatch 2 de yeni fragmanıyla karşımıza çıktı. Fragmanla birlikte oyunun ücretsiz (F2P) olacağı da duyuruldu. Bu hamle oyuncu topluluğunu yeniden toparlamak konusunda ne kadar önemli bir hamle olacak, birkaç ay sonra hep birlikte göreceğiz; 4 Ekim’de erken erişime çıkıyor. Ayrıca 16 Haziran'da daha detaylı bir fragman göreceğimizi de not etmiş olalım:

Ara: History Untold

Ara: History Untold, programda yer alan yeni duyurulardan birisi oldu. Sıra tabanlı strateji türüne yeni bir soluk getirmek iddiasındalar, bunu yapıp yapamayacaklarını önümüzdeki dönemde hep birlikte görür, değerlendiririz artık.

The Elder Scrolls Online - High Isle

Gözler The Elder Scrolls VI’yı arayadursun, TES Online’ın yeni genişleme paketinden bir fragman geldi. High Isle (Legacy of the Bretons), Xbox Series X/S ve Xbox Series için 21 Haziran’da çıkış yapacak.

Fallout 76 – Expeditions: The Pitt

Hazır online oyunlara geçmişken, Fallout 76’yı da aradan çıkaralım dediler herhalde; o da Expeditions: The Pitt’ten bir hikâye fragmanıyla programda yerini aldı. Bu genişleme paketi de Eylül ayında geliyor.

Forza Horizon 5: Hot Wheels

Gecenin 2. Forza fragmanı, Forza Horizon 5’in yeni ek paketiyle ilgiliydi; Hot Wheels genişleme paketi 17 Temmuz’da geliyor. Hem Forza severlerin hem de Hot Wheels’çilerin gönlünü yapabilecek bir paket :)

ARK 2

Bir süredir kendisinden haber alınamayanlar kuşağının bir diğer üyesi ARK 2 de yüzünü göstermeye karar vermiş. Çıkış tarihi konusunda ketum davrananlardan da birisi oldu, 2023 demekle yetinmişler. Bakalım bu oyunların çıkış tarihlerini ne zaman öğrenebileceğiz. Bu arada çıkış gününde Game Pass’e geleceğini de not etmiş olalım.

Scorn

Uzun süredir beklenen oyunlardan olan Scorn, yeni bir oynanış videosuyla programda yerini aldı. Konsola çıkışta Xbox’a özel olacak oyun, 21 Ekim’de oyun severlerle buluşacak en sonunda. Ayrıca çıkış gününde Game Pass’e eklenecek oyunlar arasında da yerini almış durumda. Yani, Scorn cephesinden peşpeşe güzel haberler aldık diyebiliriz.

Flintlock: The Siege of Dawn

Flintlock: The Siege of Dawn da oynanış videosuyla karşımızdaydı. Aksiyon kısımlarının nasıl olacağı hakkında fikir edinmiş olduk böylece. 2023’ün ilk aylarında çıkış yapacak olan Flintlock da Game Pass oyunlarından birisi.

Minecraft Legends

Program öncesinde sızan bilgilerden birisi de Minecraft ile ilgiliydi, bir strateji oyununun geleceği söyleniyordu, öyle de oldu. Aksiyon strateji türünde bir Minecraft nasıl olur sorusunun cevabını da önümüzdeki yıl alacağız. Doğal olarak Minecraft Legends da Game Pass oyunu olacak.

Lightyear Frontier

Şahsen bu tür oyunlara pek hevesim kalmasa da (piyasada milyon tane olmasının da etkisi olabilir tabii :)) illaki seveni, bekleyeni vardır. Lightyear Frontier, önümüzdeki yıl bahar aylarında çıkış yapacak. Konsolda Xboxa özel olarak çıkacağını ve çıkış gününde Game Pass’te yerini alacağını da not edelim.

Gunfire Reborn

MythForce bereketli geldi, peşinden Gunfire Reborn’u da getiriyor. Görsel tarzı da oynanış mantığı da çok benzer oyunlar. Hangisinin baskın geleceğini Ekim ayından itibaren hep beraber görürüz. Bu da bir Game Pass oyunu.

The Last Case of Benedict Fox

Gecenin yeni duyurularından bir diğeri de The Last Case of Benedict Fox oldu. Dedektifimiz Benedict Fox ve bağlı bulunduğu canavarla, kabus gibi bir maceraya atılacağız. Konsolda Xbox’a özel olan oyun, önümüzdeki yıl Bahar aylarında gelecek ve çıkış gününde Game Pass’te yerini alacak.

As Dusk Falls

Duyurulduğu vakitler takip listeme aldığım oyunlardandı. Çıkış tarihi fragmanıyla programda yerini aldı. Bekleyişin son haftalarına geldiğimizi öğrenmiş olduk, 19 Temmuz’da çıkış yapacak ve çıktığı gibi Game Pass’te yerini alacak.

Naraka Blade Point

Naraka Blade Point, özellikle Uzak Doğuda epey popüler bir oyun, Batıda da gün geçtikçe popülerlik kazandığını söylemek mümkün. 23 Haziran’da Game Pass’te yerini alacak. Daha önce hiç bulaşmamış olanlar da bu vesileyle bir göz atmak isteyebilirler.

Pentiment

Programın hoşuma giden bir başka duyurusu da Pentiment oldu. Obsidian'ın bu yeni 'minik' oyunu 16. Yüzyıl Bavyerasında geçen bir hikâye anlatacak. Kasım ayında bizlerle buluşacak ve çıkış gününde Game Pass’e dahil olacak.

Grounded

Bir süredir erken erişimde bulunan Grounded’ın tam sürüme geçiş tarihi yeni bir fragman eşliğinde ilan edilmiş oldu. Eylül ayından itibaren tam sürümünü oynayabileceksiniz. Bakalım erken erişime ilk çıktığı dönemdeki gibi bir popülerlik yakalayabilecek mi.

Ereban: Shadow Legacy

Gecenin duyuru videolarından bir diğerine geldi sıra. Gizlilik temelli bir oyun. Başlangıçta bana Aragami’yi anımsattı. Ama tabii işin içinde robotlar falan olunca, daha farklı bir maceranın bizi beklediğini söylemek mümkün. Konsolda Xbox’a özel olarak çıkış yapacak oyun, çıktığı gibi Game Pass’e gelecek. Henüz net bir çıkış tarihi yok, ama önümüzdeki yıl bizlerle olacağı açıklandı.

Diablo IV

Diablo IV, gecenin ilgi çekici fragmanlarından birisiydi diyebiliriz. 5. Karakter Necromancer da kendisini gösterirken, oyunda 150 civarında zindan olacağını da öğrenmiş olduk. Diablo IV, 2023’te çıkış yapacak, henüz kesin çıkış tarihi belli değil.

Sea of Thieves

Sea of Thieves, yeni sezonlarla yoluna devam ediyor. Bu konuda kendilerini tebrik etmek gerek. Zayıf bir başlangıç yapsa da sonrasında ek içeriklerle toparlandı ve topluluğunu genişletti. “Captains of Adventure” fragmanıyla bizleri 7. Sezonda nelerin beklediğine de şöyle hızlıca bir göz attık. 21 Temmuz da yeni sezon başlıyor, yelkenler fora!

Ravenlok

Bir diğer duyuru videosu. Alice’i anımsatan bir fragman oldu bizler için, bilmem siz ne düşünürsünüz. Önümüzdeki yıl çıkış yapacak olan oyun, ilk günden Game Pass’te yerini alıyor. Bizlere de tadını çıkarmak kalıyor :)

Cocoon

Bir duyuru videosu da Cocoon’dan geldi. Limbo ve Inside’ın baş tasarımcısı Jeppe Carlsen, bu sefer daha renkli bir oyunla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu kozmik maceramız da çıkış gününde Game Pass’te yerini alacak oyunlardan birisi olacak.

Wo Long Fallen Dynasty

Buyurun sizlere bir başka duyuru videosu daha :) Team Ninja, yine Çin tarihini mitoloji ve bolca fantezi ile harmanlayıp ortaya böyle bir oyun çıkarmış. Bakalım bu sefer bizi nasıl bir macera bekliyor. 2023’ün ilk aylarında gelecek olan Wo Long Fallen Dynasty de çıkış gününde Game Pass’te olacak.

Persona Serisi Game Pass'e Geliyor!

Gecenin finaline doğru yol alırken beklenen duyuru da geldi; Persona serisi Game Pass’te yerini alıyor. İlk olarak Persona 5 (21 Ekim 2022), Game Pass’e eklenecek ve onu Persona 3 ile Persona 4 takip edecek. Mutlaka oynanması gereken oyunlardır bana göre. Dolayısıyla, çok güzel bir fırsat sunuluyor, değerlendirmemek olmaz.

Starfield

Gecenin finalini de Bethesda’nın uzun süredir beklenen ve son ertelemeyle önümüzdeki yıla kalan oyunu Starfield ile yaptık. Finale yakışır bir fragman oldu. Oyunun ne kadar detaylı olduğunu ve ne kadar büyük bir haritasının bulunduğunu gördük. 100 civarında yıldız sisteminde 1000’in üzerinde gezegeni ziyaret edebileceğiz. Uzay araçlarının kullanımı bile başlı başına bir oyun gibi. Açıkçası heveslendim yine. Umarım bekleyiş daha fazla uzamaz.

Gördüğünüz gibi, dolu dolu bir program oldu. Microsoft, eli çok sağlam bir şekilde gelmiş bu sene. Önümüzdeki 12 aylık süreyi sağlam geçirmek niyetindeler -ki öyle olacak gibi de görünüyor. Şu listeden birçok oyunu merakla beklediğimi söyleyebilirim kendi adıma. Sizin favorileriniz, en beğendiğiniz oyunlar hangileri oldu sevgili Oyungezerler, yorumlarınızı bekleriz.

YORUMLAR
mokanalpa
13 Haziran 2022 11:55

Bence pek öyle şovluk durum yoktu,aklımdda kalan filintlock vardı bir de diablo 4 ikiside zaten konsola özel değil.

Parolamı Unuttum