Xbox, Bethesda Oyunlarını Diğer Platformlara Çıkarmak Zorunda Değiliz Diyor

Maliyetini kendileri de karşılayabilirmiş

Microsoft, bünyesinde bir çok oyun stüdyosu bulunduran Zenimax Media'yı satın aldığında ilk akla gelen soru bu stüdyolarının oyunlarının çok platformlu olmaya devam edip etmeyeceğiydi. Phil Spencer, mevcut sözlerin tutulmaya devam edeceğini söylemişti, bu da Deathloop ve Ghostwire: Tokyo oyunlarını ilgilendiren bir açıklamaydı. Sonuçta Deathloop şimdiye kadar 'ilk olarak PlayStation 5'te' diye lanse edilmişti, Ghostwire: Tokyo ise PlayStation 5'e özel olarak çıkacaktı.

Bu sözler tutulacak olmasına karşın oyuncular örneğin aynı durumun The Elder Scrolls 6 ve diğer Bethesda oyunlarını etkileyip etkilemeyeceğini de merak ediyorlar. Sonuçta Zenimax artık Microsoft bünyesinde faaliyet gösteriyor ve Microsoft isterse The Elder Scrolls 6'yı PC ve Xbox'a özel olarak sunabilir. Ancak bu noktada yaygın olan düşünce, Microsoft'un Bethesda'ya yaptığı 7.5 milyar dolarlık yatırımı çıkarabilmesi için oyunlarının çok platformlu olması gerektiği yönündeydi.

Phil Spencer ise bunun aksini söylüyor ve "bu anlaşmanın işimize yaraması için oyunları başka platformlara çıkarmamız gibi bir zorunluluk yok" diyor.

Zaten Kotaku'nun sorusu da tam olarak bu şekilde: "The Elder Scrolls VI'yı PlayStation'da satmadan 7.5 milyar dolarlık yatırımı karşılamak mümkün mü?"

Phil Spencer, bu soruya ilk önce "evet" cevabını vermiş ama sonrasında Bethesda anlaşmasını oyunları bir grup oyuncudan uzaklaştırmak için yapmadıklarını söylemiş. "Anlaşmamızın hiçbir yerinde diğer oyuncuları oyunlarımızı oynamaktan nasıl alıkoyabiliriz diye bir madde yok. Biz daha çok kişinin oyun oynayabilmesini istiyoruz, daha az kişinin değil. Ama şunu da söylemem lazım ki, sorduğun soruya doğrudan cevap veriyorum, oyuncuların oyunları nerede oynayacağını, sahip olduğumuz cihazların sayısını, xCloud, PC, Game Pass ve konsol kitlemizi düşündüğümde, bu anlaşmanın işimize yaraması için oyunları başka platformlara çıkarmamız gibi bir zorunluluk yok" demiş Spencer.

Sonuç olarak oyunlara oyun bazında karar verecekleri belli. Ben şahsen The Elder Scrolls 6 gibi bir oyunu PC ve Xbox olarak sınırlayacaklarını sanmıyorum ama bunu PlayStation'da oyun satışlarından da para kazanmak için değil de, PS5 oyuncularının elinden bu oyunu almamak için yapacaklarını düşünüyorum. Bunun cevabını öğrenmek için daha çok zaman var tabii.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum