Xbox Game Pass, PC'ye Geliyor!

Seçmece oyunlardan oluşan özel bir kütüphane PC oyuncularına sunulacak

Microsoft, Xbox Game Pass'i resmi olarak PC'ye getirmeye hazırlanıyor. Buna göre Xbox'ın popüler abonelik sistemi, PC'ye has özelliklerle karşımıza çıkacak.

Servisin ismi 'Xbox Game Pass for PC' olarak belirlenmiş, çok da yaratıcı bir isim seçtiklerini söyleyemeyiz. Bu yeni servis Microsoft'un açıklamasıyla "aralarında Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, Paradox Interactive, SEGA ve fazlasının da bulunduğu dünyaca ünlü PC oyun geliştiricileri ve yayıncılarından 100'den fazla PC oyunundan oluşan bir kütüphaneye sınırsız erişim imkanı" sağlayacak.


Microsoft'un hedefi bundan sonra Xbox stüdyoları tarafından geliştirilen tüm oyunları, çıktıkları gün Game Pass PC versiyonunda da sunmak. Yani bu da demek oluyor ki artık Microsoft bünyesinde faaliyet gösteren inXile, Obsidian Entertainment, Playground Games, Ninja Theory gibi stüdyoların oyunlarını ekstra bir para harcamadan oynamak mümkün olacak.

Phil Spencer yaptığı açıklamada servise PC içeriği getirmek için 75'ten fazla geliştirici ve yayıncıyla birlikte çalıştıklarını, kütüphanede özenle seçilmiş oyunlar bulunacağını ve her ay yeni oyunlar ekleneceğini söylüyor. Ayrıca Game Pass aboneleri Microsoft Store'da satışa sunulan tüm oyun ve DLC'lerde de %20 indirim alacaklarmış.

Bugüne kadar sadece Xbox Game Pass kapsamında "Play Anywhere" şeklinde yayınlanan oyunlar PC'de çalışıyordu ancak bunların sayısı az olduğu için Game Pass, PC oyuncuları için pek de cazip bir seçenek değildi.

Eğer gerçekten de iddia edildiği gibi seçmece bir kütüphane oluştururlar ve söz konusu büyük isimlerin popüler oyunlarını sunarlarsa, Game Pass'in satışlarını ciddi oranda katlayacağını söyleyebiliriz.

Microsoft, E3 2019 fuarında kütüphaneye eklenecek oyunlar da dahil olmak üzere daha fazla bilgi açıklayacağının sözünü vermiş. Merakla bekliyoruz.

YORUMLAR
waltran
12 Haziran 2019 21:47

xbox game pass ultimate, xbox game pass for pc'yi de kapsıyor diye denemek için aldım, zaten ilk aylık 5.90. fakat xbox game pass for pc ülkemizde olmadığı için pass pc oyunları yine olmadı sadece play anywhere ler var. deneyecek olan varsa diye yazıyorum.

HakanYILDIZ
30 Mayıs 2019 22:56

Yerel fiyatlandırmayla birlikte iyi oyunlar sunarlarsa kendi ''exclusive''lerinin yanına yarışa girebilirler. Herkes mevzii almaya başladı bu ara. Fırtına yakındır. Yağmur berekettir. OYUN YAĞCAK OYUN!

emrah.karacan
30 Mayıs 2019 22:55

Forza Horizon seriside gelsin. Lütfen.

ilke_kurtlutepe
emrah.karacan
30 Mayıs 2019 23:09

zaten var ki Forza serisi. buraya da çıktıkları gibi ekleniyor zaten.

emrahcey
ilke_kurtlutepe
31 Mayıs 2019 09:23

Forza Horizon 4 hariç diğer Forza'lar yok. Bildiğim kadarıyla Xbox Gamepass sisteminde de yok. Örneğin Gear of War serisi Xbox Gamepass sisteminde hepsi mevcut.


reccep
30 Mayıs 2019 19:15

Adamlar tamamen geleceğe göre yatırım yapıyorlar. Gayette doğru buluyorum.

kirayHorda
30 Mayıs 2019 16:56

Şu sıralar pc oyunculuğunun altın çağındayız galiba

MSelm
30 Mayıs 2019 16:42

Sonunda mutlu haber ❤️

Parolamı Unuttum