Xbox Game Studios Oyunları Bu Yıl Tam 1.6 Milyar Saat Oynanmış

Microsoft'tan inciler

Geçen senenin Şubat ayında Microsoft sahip olduğu tüm stüdyoları Xbox Game Studios çatısı altında toplamıştı ve o zamandan beri bu stüdyolar 15 yeni oyun çıkardı. Xbox oyun pazarlama genel müdürü Aaron Greenberg, Xbox Wire'da yayınladığı yeni blog mesajında stüdyolar için 2020'nin ne kadar başarılı bir yıl olduğunu rakamlarla anlatmış.

"2020 yılında Xbox Game Studios oyunları tam 1.66 milyar saat oynandı, Xbox Game Studios oyunları için bugüne kadar gördüğümüz en yüksek oynanma süresi bu" diyen Greenberg, yıl başında 10 milyon olan Sea of Thieves oyuncu sayısının 15 milyona çıktığını, Obsidian'ın Microsoft çatısı altındaki ilk oyunu Grounded'ın da şimdiden 1 milyondan fazla oyuncuya ulaştığını söylemiş.

1.66 milyar saat, yaklaşık olarak 69 milyon güne, o da yaklaşık olarak 190 bin yıla karşılık geliyor :)

Greenberg'in paylaştığı diğer sayılar arasında Microsoft Flight Simulator da var. Microsoft Flight Simulator'ın Metacritic'te 92 puan ortalamasıyla şu ana kadar yılın en yüksek notuna sahip PC oyunu olduğunu söyleyen Greenberg, oyuncuların şimdiye kadar 26 milyondan fazla uçuş gerçekleştirdiğini ve bir milyar milden fazla seyahat edildiğini söylüyor. Bu uçuç sayısı 2019 yılında gerçekleşen gerçek uçuşların 15 katından fazlaymış ve dünyanın çevresini 40,000 kere dönmeye yetecek kadar çokmuş.

Greenberg, bu ay içeriisnde Xbox Series X ve S oyunlarından yeni oynanış görüntüleri göreceğimizi de söylüyor, ama bunların hangi oyunlar olduğuna değinmemiş.

Xbox Game Studios bünyesine Zenimax stüdyoları da katıldığına ve Game Pass abonelerinin sayısı da hızla arttığına göre önümüzdeki senelerde bu 1.6 milyar saatlik oyun süresinin rahatça katlanacağını tahmin etmek güç değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum