Xbox One'a Klavye ve Fare Desteği Geliyor

Razer'ın tam desteğiyle gelecekmiş. Sadece Razer ürünlerini destekleyecek deseler şaşırmam açıkçası.

Microsoft'un Xbox için düzenli olarak ekranlara getirdiği Inside Xbox canlı yayınına Phil Spencer konuk oldu. Phil Spencer Xbox'ın en tepedeki ismi ve oyunseverleri heyecanlandıracak bir duyuru yaptı. Razer ile ortaklık anlaşmasına imza attıklarını duyuran Spencer, Xbox One için klavye ve fare desteğini resmi olarak duyurdu.

İlk aşamada Warframe'de denenecek olan klavye ve fare sistemi, ekim ayında deneme sürümüyle karşımıza çıkacak. Böylece oyunlarına klave ve fare desteği eklemek isteyen geliştiriciler için de bir ek seçenek olacak. Spencer, konuşmasında "FPS oyunlarını kolla oynayanların endişe etmesine gerek yok. Bizim amacımız sizin bu konudaki alışkanlığınızı bozmak değil. Oyunlara klavye ve fare desteğini ekleme hakkını geliştiricilere bırakıyoruz." dedi. 

Bununla birlikte Xbox One'ın iyiden iyiye bir PC'ye dönüştüğünü söylesek yanlış olmaz herhalde değil mi? Özel oyunların ortak çıkması, çapraz oyun desteği ve üzerine konsoldaki oyunları PC'den de oynayabilmek derken Microsoft bambaşka bir yola girdi ve geri vites de yapmaya hiç niyetli değil. Ha, ben şikayetçi değilim, ancak Xbox'ta senelerdir FPS türünü kolla oynayan yığınla oyuncu var ve minik çapta isyanlar göreceğimizden eminim.

Xbox One'ın klavye ve fare desteğiyle ilgili tüm detaylar 10 Ekim'de gerçekleştirilecek olan XO18 etkinliğinde paylaşılacak. Microsoft, Xbox için başka büyük haberleri de yine bu etkinlikte paylaşacakmış.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum