Xbox One Her Yerde Aynı Anda Mı?

Biz seni yine de seviyoruz Asya

Microsoft, yeni nesil konsolu Xbox One’ın oyun kabiliyetlerini tanıttığı sunumunda yaklaşık çıkış tarihini ve fiyatı belirtmişti. Kesin günü belli olmamakla birlikte Kasım 2013’te ABD için 499$, Avrupa için 499€ ve özel olarak İngiltere için 449£ fiyat etiketi var.

Yalnız Batı dünyasının çıkış tarihlerine odaklanmışken, Microsoft’un pek de fethedemediği Asya bölgesini gözden kaçırmışız.

Ne yazık ki The Wall Street Journal’dan öğrendiğimiz kadarıyla, Xbox One’ın Asya kıtasına çıkışı 2014’ün geç dönemlerine alınmış durumda. Yani konsolun piyasaya çıkışından neredeyse bir sene sonra.

Microsoft’un bölgesel müdür yardımcısı Alan Bowman bunun “kademeli bir yaklaşım” olduğunu belirtip konsol çıkışında bu bölgeler için yerel içerik sunmaya çalışıldığını ekliyor.

İlk etapta Hong Kong, Singapur, Güney Kore gibi belirli bölgelerde çıkması planlanan Xbox One’ın listesinde nedense Japonya yok. Zaten Microsoft’un hep sıkıntı yaşadığı pazar olan Japonya, ne zaman Xbox One ile buluşur bilemiyoruz.

PEKİ TÜRKİYE’NİN DURUMU

Bu noktada bizlerin durumunu da merak ediyor olabilirsiniz. Biz de ettik, işin detayına dönüp baktık. Xbox One, Birleşik Krallık dahil dünyada 21 pazarda satışa çıkacak. Xbox 360’ın resmi şekilde satışa sunulduğu bir ülke olduğumuz için, bizim tahminimiz alabileceğimiz yönünde. Ama Microsoft bu 21 pazarı tek tek açıklayana kadar emin olamıyoruz.

Bakalım Microsoft, bu 21 pazarın listesini ne zaman açıklayacak? O zamana kadar, tetikte haber kovalamaya devam edeceğiz sevgili Oyungezerler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum