Xbox One X Sahipleri 4K Destekli T.V'leri Olmasa Bile 4K Dosyalarını İndirmek Zorunda Kalacaklar!

Sadece Xbox One X 4K dosyları indirebilecek. Xbox One ve Xbox One S ise 1080p ile idare edecek.

 Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre eğer bir Xbox One X sahibiyseniz, televizyonunuz 4K desteği vermese bile 4K olarak yayımlanan oyun dosyalarını indirmek zorunda kalacaksınız!

Konu hakkında Microsoft'la iletişime geçen Stevivor, Xbox sahiplerinin o koca koca oyun dosyalarını indirirken neyle karşılaşacakları konusunda önemli bilgiler edindi.

Açıklamaya göre Xbox One X sahipleri 4K desteği veren oyunların dosyalarını indirmek istediklerinde kullandıkları televizyonun bir önemi olmayacak! Yani televizyonunuz 4K desteği vermese de ve o büyük dosyalara ihtiyacınız olmasa bile bir şey fark etmeyecek.

>Forza 7 Xbox One'a Çıkacak En Büyük Oyun Olabilir!

Xbox One ve Xbox One S sahipleri ise oyunun 1080p versiyonu için hazırlanan dosyaları indirecekler. Bu arada şunu da hatırlatayım, Xbox One S sahipleri 1080p dosyalarını indirecekler fakat konsol bu dosyaları upscale edeceği için isterlerse 4K çıkış alabilecekler.

Bunun yanı sıra yeni sistemle birlikte geliştiricilere daha fazla esneklik şansı sağlayabileceklerini söyleten Microsoft yetkilisi; geliştiricilerin son kullanıcıya (yani bizlere) ulaşacak olan içerikler konusunda daha fazla seçeneği olacağını, farklı dillere özel içerik sunabileceklerini ve indirilecek dosyaların boyutlarını küçültebileceklerini de ekledi.

İş PC konusuna gelince ne olacak o hala kesin değil. Sistemlerimiz 4K'yı desteklemese bile o dosyaları indirmek zorunda kalacak mıyız? Ya da sistemimizin 4K desteği verip vermediği taranıp buna göre bir karar verilecek mi? Bu soruların cevabı için ileride yapılcak olan açıklamaları beklemek zorunda kalacağız.

Sonuç olarak eğer bir Xbox One X sahibi olmayı düşünüyorsanız indirilmeyi bekleyen kocaman dosyaları ve bu indirme işiyle geçecek uzun zamanları hesaba katmanızda fayda var...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum