Xbox Series X Kontrolcülerinin Bağlantı Problemi Güncellemeyle Çözülecek

Bazı oyuncular kopma yaşayabiliyor

Bazı oyuncular Xbox Series X kontrolcülerle oyun oynarken kontrolcülerin olur olmaz zamanlarda bağlantısının koptuğundan şikayet ediyorlardı, bu durum özellikle de Xbox One kullanıcıları arasında yaygın. Bazı oyunlarda bu sorun daha sık yaşanıyormuş ve Microsoft da bu sorunu kabul etmiş durumda.

"Microsoft olarak tüm ürünlerimizi sıkı bir kalite kontrol testinden geçiriyor ve müşterilerimize benzersiz bir oyun deneyimi sunmak için çalışıyoruz. Bazı oyuncuların yeni Xbox kablosuz kontrolcülerde bağlantı kopması sorunu yaşadığının farkındayız ve ekiplerimiz çözüm üzerinde aktif olarak çalışıyorlar" diyor firma.

Microsoft oyuncuların sorun yaşamaması için firmware'lerini güncel tutmalarını da öneriyor, muhtemelen bu fix'in içinde yer alacağı güncellemeyi yaptığınızda böyle bir sorun ortadan kalkmış olacak.

Ben de bir süredir PC'mde Xbox Series X kontrolcü kullanıyorum ve performansından da aşırı memnunum. İlk bağladığımda latency sezmiştim ama ilk iş olarak firmware güncellemesi yapınca ortada hiçbir sorun kalmadı. Oyun sırasında bu tür kopmalar yaşasaydım muhtemelen çok sinir olurdum :)

PC'de kontrolcülerinizin firmware versiyonlarını güncellemek için Xbox Accessories programını çalıştırmanız gerekiyor.

YORUMLAR
sSnake
6 Ocak 2021 13:51

Bende de XBox One gamepad var 1708 olan model PC'de kullanıyorum Bluetooth ile ancak arada pil bitince kablolu kullanıyorum micro usb ile sonra tekrar pil takınca bağlantı eşleştirmesi gerekiyor her seferinde.

Bluetooth alıcısını da USB 3.0'da kullanınca d-pad tuşları sticky moda geçiyor arada yani bir kere basıyorum sonra çekiyorum parmağımı ama düğme basılıymış gibi saçmalıyor. Hele oyun menüsünde gezinirken çok sinir bozucu oluyordu sonra USB 2.0 girişine taktım Bluethooth alıcısını orada sorun düzeldi.

Series X gampad tuşları nasıl bu arada? Gene XBox One gamepad tuşlarında olduğu gibi duvara tuğla vurar gibi ses çıkartıyor mu yoksa XBox 360 gamepad'leri gibi daha yumuşak tuş sesi mi var? One gamepad'lerin en nefret ettiğim yanı şu gürültülü tuş sesleri olsa gerek.    

Parolamı Unuttum