Phil Spencer, Xbox'ın Yeni Stüdyolar Almayı Sürdüreceğini Vurguladı

On da yetmez yüz tane...

Microsoft, Xbox'ın elini güçlendirmeye devam ediyor. Pek çok markayı kanatları altına alan üretici geçtiğimiz ayalarda Bethesda'nın ana markası ZeniMax'i rekor bir ücretle satın alarak ses getirmişti. Fakat Microsoft ve Xbox'ın yatırımları 7.5 milyar dolara mal olan bu anlaşma ile bitmeyecek.

Twitch'in Glitchcon adını verdiği etkinliğine konuk olan Xbox'ın patronu Phil Spancer, hem ZeniMax anlaşması hem de Xbox'ın geleceği hakkında önemli açıklamalar yaptı. İlk olarak satın alma sürecinin hala devam ettiğini vurgulayan Spancer, birleşmenin ancak 2021 yılında gerçekleşeceğini ifade etti.

Bethesda'nın ürettiği "müthiş oyunlara" vurgu yapan Spencer, bu oyunların çıkış yaptıkları ilk günden itibaren Game Pass'e gireceklerini hatırlattı. Konuşmasının ilerleyen kısımlarında yeni stüdyolara yatırım yapmayı sürdüreceklerini ifade eden yönetici, Xbox'ın kütüphanesini güçlendirmeye devam edeceklerini de paylaştı.

Görünüşe göre Xbox Game Pass, Microsoft hiyerarşisinde önemini yukarıya taşımayı sürdürecek.

YORUMLAR
mescut
16 Kasım 2020 19:05

Sevgili Phill, Sony diye bir firma var, elinde çok güzel oyunlar var, onu alın, ileride çok değerlenecek gibi...

sSnake
16 Kasım 2020 14:54

İyi halt ederler. Bu tekelcilik hareketine harcadıkları hevesin çeyreğini XBox konsolunun ilk göz ağrısı olan ve sistemlerinin marka yüzü olan bir Halo oyununu yetiştirmeye gayret etselerdi ilk çıkış günü için. İşin ayıplanacak tarafı ise konsolun kutusunu Halo Infinite görseli ile süslemeleri ama ortada oyunun kendisi yok. Vizyon kıtlığı ve üzerine sınırsız para kaynağı olunca başvurulacak ilk hamle tekelcilik olur ancak. İyi ki GamePass sistemi kurdular yoksa onu da çıkar elde var koca bir sıfır.

Parolamı Unuttum