Xbox'tan Tim Stuart, Game Pass'i PlayStation ve Nintendo'ya da Getirmek İstediklerini Söylüyor

Oyun oynanabilen her ekran"da sunmak istiyorlarmış

Xbox, konsol cephesinde halen rakibi PlayStation'ın gerisinde olsa da abonelik sistemleri kıyaslandığında Game Pass'in daha önden yol alıp bir anlamda Sony'yi de PS Plus'ı güncellemeye mecbur bıraktığını söylemek mümkün.

Elbette bu noktada durmak niyetinde değiller. Şirketin yöneticileri daha önce birçok kez bu ekosistemi olabildiğince genişletmek niyetinde olduklarını ifade ettiler. Bunun için yapmak istedikleri şeylerden birisi de Game Pass'i farklı cihazlarda da kullanıma açmakmış.

Xbox CFO'su Tim Stuart, Wells Fargo TMT Summit'te katılımcılara, şirketlerinin nihai hedefinin bütün içerik ve hizmetlerini "oyun oynanabilir her ekrana taşımak" olduğunu söylüyor.

Stuart, konsol piyasasında karlılıklarının düşük olduğunu belirterek, bu sayede, Microsoft'un oyun departmanının karlılığını artırmayı amaçladıklarını ifade ediyor.

Bunun (yani oyun departmanında karlılığı artırma hedefinin), Activision Blizzard ile yapılan 69 milyar dolarlık satın alım anlaşmasının da motivasyon kaynaklarından birisi olduğunu ifade ediyor Stuart.

Stuart, "Daha önce 3. parti bir oyunu kendi platformumuzda satarak düşük bir marj ile kar ediyorduk. Artık, 1. parti bir oyun olarak Call of Duty markasından (ve diğer Activision Blizzard markalarından) daha yüksek kar marjları elde edeceğiz. Bunu genişletmek de mümkün, artık PlayStation ve Nintendo'daki satışlardan da kar elde edebilen bir pozisyondayız" diyor.

Devamında da "1. parti ürünler, abonelik servisleri, reklamlar... Bunların hepsi kar marjı yüksek şeyler. Dolayısıyla bunları da genişletmek niyetindeyiz. Bizden strateji değişikliği ile ilgili daha çok şey duyacaksınız. Şu anda bir şey duyurmayacağım, bir şeyler ilan etmeyeceğim, fakat 1. parti deneyimlerimizi, abonelik sistemlerimizi oyun oynanabilir her ekrana taşımak niyetinde olduğumuzu söyleyebilirim. Bugrupta akıllı televizyonlar, mobil cihazlar, geleneksel anlamda rakiplerimiz olarak değerlendirilen PlayStation ve Nintendo yer alabilirr" şeklinde bir açıklama yapıyor Stuart.

Daha önce Xbox'ın Başkanı Phil Spencer'dan da benzer bir açıklama gelmiş, "Game Pass'i mümkün olan her yere getirmek" istediklerini söylemişti. Bununla birlikte, diğer platformların bu konuya çok da sıcak bakmadıklarını eklemişti. 

Bu durumda bir değişiklik olur mu, gerçekten de önümüzdeki yıllarda Game Pass abonelik sisteminin rakip konsollar başta olmak üzere başka platformlarda da erişilebilir olduğunu görür müyüz, böyle bir istek ne kadar makul, bunları değerlendirmeyi sizlere bırakıyorum.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum