Yakuza 7 Resmi Olarak Duyuruldu

Önemli bir değişiklikle geliyor…

Yakuza serisinin yeni üyesinin duyurulmasını uzun süredir beklemekteydik. Aslında birkaç ay önce kısmen duyurulmuştu ama resmi açıklama için 29 Ağustos’u bekliyorduk. Sonunda beklediğimiz gün ve beklediğimiz duyuru geldi, Yakuza 7 resmi olarak tanıtıldı:

Yeni oyun önemli değişikliklerle geliyor. Kahramanımızın Ichiban Kasuga olduğumu biliyorduk. Hikaye bu sefer Yokohama’da geçecek. Ve esas önemli değişikliğe gelecek olursak, oyunun kavağa-dövüş kısmında radikal bir değişime gitmiş yapımcılar, o aksiyon dolu sahnelerden sıra tabanlı bir dövüş sistemine geçilmiş.


The Wall Street Journal yazarlarından Takashi Mochizuki, twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda oyun hakkında bilgiler vermiş. Bu bilgilerden birisi de Toshihiro Nagoshi’nin yeni Yakuza oyunundaki bu ciddi değişiklik ile ilgili değerlendirmeleri. Nagoshi, klasik Yakuza oyun formatını bir yerde noktalayıp tamamen farklı bir şeye geçmek istediklerini, aksiyon oyunu yapmak konusunda uzman olan ekiplerinin RYO’ya kayan bu yeni oyunda da tüm deneyimlerini ve uzmanlıklarını kullandıklarını ve hayranlarının bu değişikliği memnuniyetle karşılayacağını umduklarını söylüyor. Eğer hayranları bu yeni sistemi sevmezse, sonraki oyunlarda memnuniyetle eski aksiyon oyunu formatlarına dönebileceklerini de ekliyor sözlerine.

Bir yandan riskli bir hamle olarak değerlendirilebilir bu değişiklik. Öte yandan artık birbirinin benzeri çok fazla oyun yaptıklarını, yeni bir şeyler denenmesinin gerektiğini düşünenler de vardı. Bakalım bu hamle, serinin hayranlarından nasıl bir tepki alacak.

Yakuza 7, Asya pazarı için 16 Ocak 2020'de çıkıyor. Batı pazarına ise 2020’nin ilerleyen aylarında gelecek. Serinin önceki oyunlarından alıştığımız üzere çıkışını PS4 özel oyunu olarak yapacak. PC versiyonu gelir mi, gelirse ne zaman gelir, şu aşamada bir şey söylemek mümkün değil. Bunun için yeni haberleri beklemek durumundayız. Yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum