Advertisement

Yakuza Yan Oyunu Like A Dragon Ishin, İlk Kez Japonya Dışına Çıkıyor

Siz onu Ryu ga Gotoku Ishin diye biliyorsunuz

Sony'nin State of Play sunumu "nispeten küçük oyunlardan oluşacak" dense de bir çok sürprizi barındıran, son derece lezzetli bir sunum oldu. Burada gösterilen oyunlardan biri de Yakuza'nın yan oyunu olan Ryu ga Gotoku Ishin'in PS4 ve PS5 için hazırlanan remake'i Like a Dragon Ishin'di.

2014 yılında sadece Japonya'da yayımlanan PS3 ve PS4 oyunu Ryu ga Gotoku Ishin 1800'lerin ortasında geçen ve oyuncuların gerçek bir samuray olan Sakamoto Ryoma'yı canlandırdığı bir yan oyundu.

Like a Dragon Ishin işte bu oyunun sıfırdan hazırlanan bir remake'i.

Sega of Amerika'nın topluluk yöneticisi David Hinds şöyle diyor: "Diğer oyunlar Japon tarihinin erken dönemlerinden hikayeler anlatırken Ishin'de ikonik samuray döneminin nasıl bittiğinin hikayesini yaşayacaksınız. Kahramanımız Sakamoto Ryoma gerçek bir tarihi figür, şogunluğa son vermekle ve Japonya'ya radik bir dönüşüm yaşatmakla tanınıyor.

Ishin'de düşmanlarınızı Swordsman stilini kullanarak ölümcül kılıcınızla kesebilecek, ya da Gunman stilini kullanarak tabancanızla vurabileceksiniz. Wild Dancer stilinde her ikisini birden kullanarak öfkenizi yansıtmanız da mümkün. Eğer çıplak yumruklarınızla kafa ezmek istiyorsanız o zaman da Brawler stili tam size göre.

Tabii ki bir RGG Studio oyununun abartısız olması beklenemez. Düşmanlarınızı pençeleyecek bir kaplan çağırabilir, boğazlarına erik turşusu tıkabilir, top atışıyla düşmanları havaya uçarabilirsiniz."

Bir de henüz Batı ülkeleriyle buluşmayan bir yan oyun daha var, o da Ryu ga Gotoku Kenzan. 2008 yılında PS3 için çıkan Kenzan 1600'lerin başında geçiyordu ve Japon kılıç ustası Miyamoto Musashi'yi konu alıyordu. İleride o da aynı Like A Dragon Ishin gibi remake olarak karşımıza çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum