Yayında Irkçı Söylemlerde Bulunan Juri Vips, RBR Takımından Atıldı

F1 alemi ırkçılık söylemleri ile çalkalanıyor

Kariyerine bir simülasyon sürücüsü olarak başlayan Formula 2 yarışçısı Juri Vips, ırkçı söylemleri nedeniyle Oracle Red Bull Racing takımından atıldı. Bir süredir kontratı askıda olan sürücü, incelemelerin ardından resmen takımdan uzaklaştırıldı. Böylece parlak bir kariyerin daha sonu gelmiş oldu.

Vips, özellikle Red Bull Racing için büyük önem taşıyan bir isimdi. Sürücü programında devam eden pilot, bir diğer F2 sürücüsü Liam Lawson ile yaptığı yayında ırkçı söylemlerde bulundu. Call of Duty: Warzone yayını esnasında gerçekleşen bu tatsız olay, Vips'in de kariyerini bitirmiş gibi görünüyor.

Yayın esnasında Liam Lawson, Vips'in "N-kelimesi" kullanımının ardından rahatsız olduğu gözlemlendi. Fakat Eurogamer'ın haberine göre yayının ilerleyen safhalarında Lawson, Vips'e pembe bir Red Bull şapkası takmasını önerdiğinde bir de homofobik söylem ile karşı karşıya kaldı. Lawson bu ifadelere, "Juri, böyle şeyler söyleyemezsin" tepkisini verdi.

Maalesef F1 dünyası son günlerde ardı ardına gelen ırkçı ifadeler ile çalkalanıyor. Geçtiğimiz günlerde de üç kez F1 şampiyonu olan Nelson Piquet'nin, Lewis Hamilton'a ırkçı söylemlerde bulunduğu ortaya çıktı. Tüm takımlar bu söylemlere tepki gösterirken 7 kez dünya şampiyonu olan Hamilton, resmi Twitter hesabından yayınladığı açıklama ile eski pilotu kınadı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum