Yeni ASUS ROG Strix SCAR Serisi

Standartların ötesine geçmeye hazırlanın

Üst seviye oyun sistemleri içinde muhtemelen en popüler seri olan ROG Strix Serisi, yeni SCAR modelleri 16”lik G634 ve segmentinde bir ilk olan 18” ekranlı G834 bir çok yenilik getiriyor. Yeni ROG Strix SCAR Serisi hem rekabetçi hem de AAA oyun meraklıları için heyecan verici bir alternatif olarak öne çıkıyor.

G634 Scar serisine ilk ilk 16 inçlik ekranı getirirken, Windows 11 Pro ile birlikte gelen yeni G834 ise serinin ilk 18 inçlik ekranına sahip. Her iki modelde de 13. Nesil Intel Core™ i9-13980HX işlemci kullanılmış. SCAR 16’da NVIDIA GeForce RTX™ 4080 GPU tercih edilirken SCAR 18’de ise  NVIDIA GeForce RTX™ 4090 GPU bulunuyor ve SCAR 18 bu sayede en zorlu oyunların bile üstesinden kolayca geliyor.

SCAR 18’de kullanılan 240Hz’lik QHD Nebula ekranı sadece ebat olarak değil, görüntü kalitesi olarak da çarpıcı; 500 nit gibi çok yüksek bir parlaklığa çıkabilirken, renk derinliği olarak da DCI-P3 skalasında tam %100’lük kapsamaya sahip. SCAR 18 ayrıca Dolby Vision, Adaptive-Sync desteği ve %89 ekran-gövde oranıyla da dikkat çekiyor. SCAR 16 ise yine benzer biçimde 240Hz’lik Mini LED Nebula HDR ekranıyla 1100 nit parlaklık sunuyor. %90 ekran-gövde oranına sahip olan bu 16:10 en-boy oranlı 16” panel yüksek hızlı oyunlarda mükemmel bir deneyim yaşatıyor.

ROG Intelligent Cooling

SCAR 18 ve 16’nın ciddi biçimde öne çıkan yeniliklerinden biri de ROG Intelligent Cooling, yani Akıllı Soğutma. Her iki bilgisayar da güçlü bileşenler barındırıyor ve bu yüzden tasarımları da yeni tam genişlikte soğutucuya uyacak şekilde tasarlanmış. Egzos deliklerine yaklaştırılan bakır kanatçıklara sahip bu benzersiz soğutma bloğu, 2022 Strix SCAR 17'den %82,5 daha fazla olan toplam 195.509 mm² yüzey alanı için anakartı çevreleyen üç farklı bölümden yapılmış.

Bu gelişmiş soğutma sistemi sayesinde oyuncuların en fazla temas ettikleri noktalar her zaman serin kalırken, uzun süreler maksimum performansta oyun keyfi sunuluyor.

Normalde dizüstü oyun bilgisayarlarının çoğu çift fanlı bir soğutma sistemi kullanır, ama SCAR 18 ve SCAR 16’da bu sayı üçe çıkarılmış durumda. GPU ve VRAM'i serin tutmaya yardımcı olan bu yeni fan da performans sınırlarını daha da ileriye taşımayı başarıyor. Hem CPU hem de GPU'da yedi ısı borusu ve Conductonaut Extreme liquid metal ile eşleştirilen SCAR 18'in sınıfında tek olan bu gelişmiş soğutma sistemi kelimenin tam anlamıyla bir mühendislik harikası.

 

Her iki modelde de ayrıca espor sınıfı profesyonel bir klavye bulunuyor. Ses düzeyi ve Armoury Crate denetimleri için ayarlanmış, ama farklı işlevlerle de özelleştirilebilen kısayol tuşlarına sahip bu tam boy klavyelerin tuşları, 20 milyondan fazla basışa dayanacak şekilde derecelendirilmiş. Her tuş başına ayrı RGB aydınlatma, ışık şeridi ve tam Aura Sync özelleştirmesi ile SCAR’ı dilediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz.

|ROG Strix SCAR serisinin G634 16 inç ve segmentinde bir ilk olan 18 inç ekranlı G834 modelleri, oyun tutkunlarının tüm sınırları kaldırmalarını sağlıyor.

SCAR’ın sahip olduğu Dolby Atmos destekli hoparlörler, iki tweeter ve iki aşağı doğru ateşleyen woofer içeriyor. İki Yönlü AI Gürültü Önleme sayesinde de hem gelen hem de giden ses işleniyor ve böylece aramaların ve sohbetlerin dikkat dağılmadan gerçekleşmesi sağlanıyor.

90 Wh pile sahip dizüstü bilgisayarlarla birlikte gelen 330 W güç adaptörü sayesinde SCAR 16 da 18 de yalnızca 30 dakikada sıfırdan %50'ye şarj olabiliyor. Hareket halindeyken esneklik sunan USB Type-C şarjının da 100W’a kadar destekli olduğunu ekleyelim.

Strix SCAR 16 ve 18’de özel bir RJ45 bağlantı noktasının yanı sıra en yeni Wi-Fi 6E kablosuz standardı desteği de mevcut.

YORUMLAR
gezginttt
7 Mayıs 2023 23:45

Shader stutter sorunu var. ben de şuan bu leptoptan yazıyorum. sebep sanırım 4060 ama öyle böyle değil. bazı oyunlar çıldırtıyor. redfall- assasin creed- bazı oyunlarda ise cillop gibi. hepsi bir yana gerçekten müthiş bir seri. tavsiye ederim. çok beklememenizi de öneriririm. fiyatlar uçacak. 4070 li versiyonu almanızı özelllikle önerirm.

Parolamı Unuttum