Yeni Bioshock Oyunu, 2024’ün Sonuna Ertelenmiş Olabilir

Çıkışı yılan hikayesine dönen oyunlarda bugün…

Bioshock serisi, önemli oyun serilerinden birisi. Pek çok yönüyle sadece oyun medyasının değil, akademik çevrelerin de gündemine girmeyi başarmış bir markadan bahsediyoruz sonuç olarak. Hal böyle olunca, devam oyunun gelmesi de dört gözle bekleniyor. Ama görülen o ki, bu bekleyiş biraz daha sürecek.

Oops Leaks Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Yeni Bioshoch oyunun geliştirme süreciyle ilgili sıkıntılar var. Firma, 40 çalışanının kaybetti -ki bunlar arasında yönetici pozisyonda olanlar da var. Kaynaklarımdan edindiğin bilgiye göre, 2K projenin mevcut halinden ve ilerleyişinden memnun değil. Bununla birlikte, T2’nin son mali raporuna göre, halen oyunun 2024’ün sonunda çıkış yapması planlanıyor” denilmekte.

Yeni bir Bioshock oyunu geliştirildiği biliniyor ama bu oyuna dair resmi duyuru halen yapılmadı. Dolayısıyla, elimizdeki bütün bilgiler dönem dönem dile getirilen iddialardan ibaret. Bu iddialardan birisi de, oyunun adının BioShock Isolation olduğu ve Unreal Engine 5 ile geliştirildiği şeklindeydi. Yine Oops Leaks tarafından paylaşılan iddiaya göre oyunun 2022’nin ilk çeyreğinde resmi olarak ilan edilmesi bekleniyordu. Ama son dönemlerde sık sık gündeme gelen stüdyo içi sorunlar, oyunun geliştirilme sürecini sekteye uğratmış olabilir.

Bu iddiaların ne ölçüde doğru ne ölçüde yanlış olduğunu bilebilmemizin tek yolu, oyuna dair yapılacak resmi duyuru veya birinci elden paylaşılacak bilgiler. Bunun için de bir süre daha bekleyecek gibiyiz, takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum