Yeni Dönem DC Yapımları James Gunn Ve Peter Safran'a Emanet!

Superman sonrası DC'de değişim rüzgarları ne anlama geliyor?

Çok uzun bir dönemi Marvel Sinematik Evreni'nin gölgesinde geçirdikten sonra nihayet DC cephesinden güzel hamleler gelmeye başladı. Her şey Dwayne "The Rock" Johnson'ın hayallerini süsleyen Black Adam filmiyle birlikte değişime girdi. Superman'in geri dönüşü, Henry Cavill faktörü derken DC gerçekten belki de çizgi romanlarda en çok vermeyi sevdiği mesaj olan "umut" ile yeniden özdeşleşti. Son gelişmeler ise yeni dönemde DC Sinematik Evreni ve çok daha fazlasını bambaşka bir şekilde izleyeceğimizi gösteriyor.

Suicide Squad filmi ve Peacemaker dizisiyle birlikte hemen DC hayranlarının kalbini kazanan James Gunn, artık çok daha yetkili. Peter Safran ile birlikte Gunn DC'nin tüm dizi, film, animasyon işlerinin başına geldi ve "Co-CEO" oldu. Bu ikili doğrudan doğruya Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav ile birlikte çalışacak. Daha önce bu pozisyonda Walter Hamada yer alıyordu ve kendisini yaptığı olumlu işlerden ziyade çıkardığı sansasyonlarla anımsıyoruz. Değişiklikler bununla da sınırlı değil. Superman'in geleceği de dahil tüm mühim satır başlarına şöyle bir göz atalım;

DC Films Out, DC Studios In

Marvel Sinematik Evreni'nin filmlerini, dizilerini ve animasyonlarını yapan stüdyo kim? Marvel Studios. İşte bu teklik ve birlik durumu artık DC için de geçerli olacak. James Gunn ve Peter Safran'ın göreve gelmesiyle birlikte DC Films rafa kalktı ve genel bir çatı oluşturuldu. DC Studios artık tüm DC işlerinden sorumlu olacak ve belki de çok kapsamlı bir sinematik evren oluşturmanın ilk durağı olacak. Tabii Marvel'ın aksine DC'nin bir de benim epey sevdiğim animasyon filmleri var umarım bu DC Studios onları kendilerine has olan bağımsızlık statüsünden ayırıp MCU'nun What If ile yaptığı "cümbür cemaat kaos" formatına sokmaz. James Gunn'a bu konuda da güvenim tam. Ayrıca DC Films çatısı altında Michael De Luca ve Pamela Abdy gibi yapımcılar da yer alacak. 

"Çocukluğumuzdan beri aşık olduğumuz bu DC karakterlerinin emrine amade olduğumuz için onur duyuyoruz. En kaliteli yazarlar, yönetmenler ve aktörler ile birlikte çalışıp çok kademeli bir evren yaratmak için elimizden geleni yapacağız. Bizim bağlılığımız Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Harley Quinn ve tüm DC külliyatıyla birlikte onların temsil ettiği değerlere. Tüm dünyada anlatılmış en epik hikayeleri canlandıracağımız için çok heyecanlıyız." diyen Gunn ve Safran ikilisi de şimdiden beyaz perdede oluşturacakları yeni evrenin hayallerini kurmaya başlamışlar. Bizim de bu ikiliden beklentilerimiz oldukça yüksek. 

İlk Durağımız Superman!

DC külliyatının umut temsiliyetinin başrolü şüphesiz Superman'e ait. Onun geri dönüşüyle birlikte yakılan meşaleler her yaştan hayranın yeniden salonlara akın etmesine neden olabilir. Henry Cavill'in geri dönüşüyle birlikte Man of Steel 2 (ya da bambaşka bir Superman filmi) hazırlıklara başladı. Muhtemelen The Flash sonrasında sıfırlanan evrenin ilk durağı da Superman olacak. Ancak umuyorum ki bu sefer bir orijin hikayesi izlemeyeceğiz. Yine de MCU'nun izlediği yol gibi önce karakterleri tek tek işledikten sonra ayakları yere çok daha sağlam basan bir Justice League filmi için Superman'in de dolu bir arkaplan ile gelmesi oldukça gerekli.

Superman filminin hazırlıklarından da ilk haberler gelmeye başladı. Zack Sharf'ın haberine göre taze DC Stüdyolarımız yazarlardan geri dönüşler almaya başlamış bile. Black Adam'ın jenerik sonrası sahnesiyle birlikte Superman'in Justice League öncesi daha farklı sorunlarla boğuşması da ihtimaller dahilinde. Hele ki bir de Shazam'ın devam filmi vizyona girmek üzereyken Shazam & Superman vs Black Adam tarzında bir geçişin ardından solo bir Superman filmi DC'nin epey geniş olan büyü külliyatıyla birlikte Justice League patikasına da çok daha temiz bir alan açabilir. Tabii şu an bu ihtimaller için çok erken ama The Rock'ın Black Adam'ı ile Cavill'in Superman'ini bir noktada yumruk yumruğa dövüşürken görmek hem çoğu hayranın hem de Dwayne Johnson'ın en büyük hayali. 

Elveda Marvel Mı Demeliyiz?

James Gunn ile Disney arasında tam da Guardians of the Galaxy 3 çekimlerinden önce büyük bir kriz yaşandı. Sonrasında işler tatlıya bağlansa da King Shark kan kokusunu almıştı ve DC'nin sinematik tarihini değiştiren bir olay yaşandı. James Gunn'ın yönetmenliğini yaptığı Suicide Squad filmi epey beğenildi. Sonrasında aynı filmden Peacemaker karakterine bir dizi yapıldı ve ortaya şahane bir iş daha çıktı. Hal böyle olunca DC hayranları bir anda James Gunn'ı daha fazla projede görmek için kampanyalara başladı.

Artık iş resmiyete döküldü ve MCU'nun en iyi kozmik yönetmeni James Gunn resmen DC Studios'un başında yer alıyor. Bu da Marvel cephesinde bir elveda havasına yol açıyor. Zaten Guardians of the Galaxy vol. 3 öncesi hem Gunn hem de oyuncular epey duygusal bir veda filminin arifesinde olduğumuzu sıkça dile getirdiler. Şimdi GOTG 3 öncesi bir de Holiday Special var. Star-Lord ve çetesiyle birlikte James Gunn da Guardians of the Galaxy 3 ile birlikte duygu yükü ağır bir veda yapacak. Bakalım süper kahraman filmlerine getirdiği eğlenceli vizyon ile birlikte James Gunn, DC'nin de kozmik tarafını hayata geçirebilecek mi? Ben şahsen Martian Manhunter ve Green Lantern külliyatlarından epey umutluyum. 

Tüm bu gelişmeler ışığında artık geleceği çok daha parlak olan bir DC Evreni var. Hele ki son dönemlerde Batgirl filminin şok edici iptaliyle birlikte günden güne kan kaybeden DC/WB ortaklığı bir anda rüzgarı tersine çevirmeyi başardı. Bu noktadan sonra Safran & Gunn ikilisinin vizyonuna güvenip başta Superman olmak üzere tüm DC kahramanlarının günü kurtarmasını bekleyeceğiz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum