Yeni DOTA 2 Kahramanı International'da Ortaya Çıktı

Ortaya çıktı derken, baya sahneye çıktı yani

2016 DOTA 2 Uluslararası Şampiyonası'nda (The International) uzun süredir beklenen yeni kahraman Underlord ortaya çıktı. All-Star maçı sırasında sahnede beliren Underlord, 23 Ağustos'ta oyuna eklencek.

Takımına faydalı yeteneklere sahip olan Underlord, düşman kahramanları hapsedebiliyor, belirli bir süre içerisinde büyük hasar verebiliyor ve düşman kahramanlar öldüğünde onların güçlerini kendine çekebiliyor. Ultimate yeteneği ile ise tüm takımı düşman olmayan bir creep'e veya bir binaya ışınlayabiliyor. Bu yılın rotasyona dayalı metasını düşünürsek, Underlord oldukça etkili olacak gibi gözüküyor.

Underlord'un eklenmesi ile birlikte, klasik Warcraft modundaki tüm kahramanların artık DOTA 2'de de yer aldığını söyleyebiliriz. Fakat bundan sonra ne olacağı belirsiz. Geliştirici ekip yeni kahramanlar tasarlayarak oyunu canlı tutmaya devam edebilir, ama DOTA 2'nin buna hiç de ihtiyacı yok aslında. Türün diğer oyunlarında (bkz. League of Legends) buff/nerf dengesi ve yeni kahramanlar ile oyun canlı tutulurken, kahraman havuzu pek de dengeli olmuyor.

Öte yandan, DOTA 2'de ise denge konusu apayrı. 111 kahramana sahip oyunun turnuvasında, 104 karakter ya seçildi ya da yasaklandı. Yani tercih edilmeyen sadece 7 kahraman. Bu, DOTA 2'nin denge konusunda ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum