Yeni Ghost Recon Oyunu Çoktan Geliştirilmeye Başlanmış Bile

Breakpoint’in fişinin çekilmesinin hemen ardından yeni oyun haberi geldi

Dün, Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint’in geliştirilme sürecinin sonlandırıldığına ilişkin bir haber paylaşmıştık sizlerle. Daha bu haberin mürekkebi kurumadan, yeni Ghost Recon oyununun yolda olduğu haberi geldi :)

Kotaku; Breakpoint için bundan sonra yeni bir güncellemenin gelmeyeceğine dair haberi paylaşırken, seri ile ilgili diğer gelişmelere de değinmiş. Serinin battle royale oyunu olacak Frontline’dan ve Breakpoint’e eklenen NFT’lerin aldığı olumsuz tepkilerden bahsederken, ulaştıkları kaynaklardan edindikleri yeni bir bilgiyi de paylaşmışlar. Buna göre Ubisoft’un Paris stüdyosu tarafından yeni bir ‘ana akım’ Ghost Recon oyunu geliştirilmekteymiş.

Kod adı ‘OVER’ olan bu yeni Ghost Recon oyunu, Nvidia sızıntısında görülen oyunlardan birisiydi. Kotaku’nun kaynaklarına göre, bu oyun 1 yılı aşkın süredir geliştirilmekteymiş ve 2023 mali yılında çıkış yapması planlanıyormuş.

Geçtiğimiz yıl serinin 20. yılıydı ve Ubisoft da bu yıldönümüne özel bir yayın gerçekleştirmişti. Orada Breakpoint için yol haritası paylaşılırken, yeni oyun duyurusu da gelmiş; Ubisoft’un Romanya stüdyosu tarafından Ghost Recon Frontline adlı bir battle royale oyunun geliştirilmekte olduğu ilan edilmişti. Bu yılın başlarında bir kapalı beta da yapıldı bu oyun için, ancak buradan pek de olumlu sinyaller gelmediği anlaşılıyor. Projede büyük oranda revizyona gidildiği ve yakın bir dönemde çıkış yapmasının beklenmediği söylenmekte. En azından oyun severlerden gelen tepkileri dikkate alıyor olmaları sevindirici.

Anlaşıldığı kadarıyla, bir yandan bu yan oyun ile uğraşılırken, bir yandan da serinin sıradaki büyük oyununa odaklanmış Ubisoft. Bu haberlerin ardından artık resmi duyurunun da çok uzakta olmadığını tahmin ediyorum; hele ki iddia edildiği gibi bir çıkış takvimi planlanıyorsa en geç önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu yeni oyunun resmen duyurulmasını bekleyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum