Yeni iPhone 7 Serisi AR Uyumlu Olacak

Çift kamera iyidir

Uzun zamandır beklenen iPhone 7 serisinin tanıtımı dün akşam düzenlenen etkinlikle yapıldı. Tanıtımı sunan Apple’ın Küresel Pazarlama Başkanı Phil Schiller, yeni iPhone’larda kullandıkları çift kamera teknolojisi için “Yaptığımız en gelişmiş kamera” şeklinde konuşmuştu. Peki, bu yeni teknoloji sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik için ne anlama gelecek?

Görünüş olarak çok fazla bir değişikliğe uğramayan yeni nesil iPhone’larda, teknolojik olarak yeni gelişmeler yaşandı. Performans olarak beklenen gelişmeler bir yana, iPhone 7 Plus modelindeki iki kamera desteği gelmiş bulunuyor. Bu da arttırılmış gerçeklik teknolojisi için çok daha uygun bir iPhone modeli ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Apple’ın hali hazırda iPhone modelleri için bir sanal gerçeklik gözlüğü projesi olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Yeni çift kameralarda kullanılan LinX teknolojisi ile 3D modelleme ve derinlik algısı çok daha kolay olacak. Bu sayede AR(Augmented Reality) teknolojisine hazır bir iPhone kullanabileceğiz.

iphone7ar-1

Peki, bu teknoloji ne işimize yarayacak derseniz de şöyle bir örnek verebiliriz. iPhone’un çift kamerasını kullanarak odanızın yerleşim düzenini tarayabileceksiniz. Gelecekte telefonunuza indireceğiniz uygulama ile satın almayı düşündüğünüz masanın odanızda nasıl duracağınızı telefonunuzun ekranından göreceksiniz. Yüz taraması yapabilecek, taradığınız yüzü bilgisayar ortamına aktarabileceksiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum