Yeni iPhone Serisi Hakkında Her Şey

Yeni iPhone daha güçlü, dinamik ve hızlı

Geleneksel hale gelen Apple etkinliğinde bu sefer merakla beklenen iPhone 7 serisi sahneye çıktı.

Akıllı telefon pazarının patronu iPhone serisi, her sene olduğu gibi yine sizlere haberlerini yaptığımız söylentileri doğru çıkardı. Çoğunlukla tasarım bakımından söylenti haberlere konu olan iPhone 7'de beklenildiği gibi 3.5mm'lik ses girişi yer almayacak. Apple'ın aldığı bu radikal karar, kullanıcılar tarafından oldukça eleştirilse de, yeni kulaklık girişlerinin ses kalitesini yükselttiği bariz bir şekilde testlerde gösterilmekte.

Tasarım tarafında modern kasanın üzerinde yer alan anten çizgilerinin görünürlüğü neredeyse ortadan kalktı. Diğer modellerde olduğu gibi yedinci nesil iPhone'da yine aynı alüminyum alaşım kasa, bizleri 2.5D ekran kavisi ile birlikte karşılayacak. iPhone 7 Plus modelinde ise çift kameranın yer alacağı kesinleşti. Home butonu da aynı şekilde değişikliğe götürüldü. Yeni Home butonu dokunmatik olarak iPhone 7'de bulunacak. Tek veya çift tıklamanın yanı sıra, baskı hassasiyetine de sahip olan yeni Home butonunun, eski iPhone'larda karşımıza çıkan bozulma durumu ortadan kalkıyor. Ayrıca artık IP67 sertifikasına sahip olan iPhone 7 serisi, 1 metreye kadar su altında kullanılabilir halde olacak.

Kamera tarafına geçtiğimizde Apple'ın eski nesil iPhone'larda olduğu gibi yeni nesile de 12MP çözünürlüğü uygun gördüğü ortaya çıkıyor. Neredeyse dört nesil önce Android telefonlarda karşımıza çıkan OIS desteği ise nihayet Apple ekosistemine dahil olacak. F.1/8 aralıklı diyafram sayesinde yüzde 50 seviyesinde daha fazla ışık elde edebilen iPhone 7'nin kamerası yenilenmiş hali ile birlikte gece çekimlerinde oldukça başarılı sonuçlar elde edebilir. Altı katmanlı lens sistemi ise görüntü kalitesini arttırmış durumda.

4K çözünürlükte video kaydını 30 kare-saniye oranında yapabilen yedinci nesil iPhone, bu sebeple mobil pazarda diğer telefonlar gibi standart video kaydı özelliği sunacak. Apple'ın iPhone 7 için özel olarak geliştirdiği kamera işlemcisi ise renk oranı ve yüz tanıma gibi işlemleri 25 milisaniyede yerine getirebiliyor ve fotoğraflar ekrana hızlı bir şekilde yansıyor. Daha geniş renk yelpazesi sunan kamera artık 4 ledli flaşa sahip olacak.


iPhone 7 Plus modeli ise çift kameralı olarak aynı şekilde 12MP çözünürlüğe yer verecek. Geniş açıdan fotoğraf çekmeyi sağlayan çift sensör, ayrı olarak çekim kalitesini iPhone 7 modelinden daha kaliteli bir hale getiriyor. 2x optik yakınlaştırma sağlayan çift sensör, fotoğraf çekimi esnasında görüntüyü yakınlaştırırken kalite kaybını ortadan kaldıracak. Her iki modelin ön kamerası ise 7MP çözünürlüğe yükseltimiş durumda.

Donanım kısmında bizlere yeni A serisi bir işlemci sunacak olan iPhone 7'de, dört çekirdekli ve 16nm üretim sürecinden geçen Apple A10 Fusion işlemcisi bulunuyor. Altıncı nesil iPhone'lara göre yüzde 40 performans artışı sağlayan bu işlemci, telefon üzerindeki iş yüküne göre çekirdekleri yönetip enerji verimliliğini yükseltebiliyor. Bellek tarafında ise yine 2GB LPDDR4 RAM'ler telefonu destekleyecek. iPhone 7'nin Plus versiyonunda ise bellek miktarı 3GB seviyesine yükseltildi.

4.7 inçlik ekran boyutu ile yola devam Apple, iPhone 7 serisinde tekrar 1334x750 çözünürlüğü tercih etmiş. Ekran parlaklığının yüzde 25 arttırılması ile beraber dış ortamlarda daha iyi bir görüntü de elde edebileceğiz. Fakat anlaşılan o ki Apple, işlemci tarafında sunduğu enerji verimliliğini bu kısım için geliştirmiş gibi duruyor. iPhone 7 Plus modelinin ise 5.5 inçlik ekran ile beraber Full HD çözünürlüğe sahip olacacağı açıklandı. Donanım tarafında farklı bir özellik olarak, artık iPhone 7 serisi stereo hoparlörlere sahip olacak. Diğer bir yandan Lightning girişi üzerinden bağlanan kulaklığın yanında 3.5mm jak dönüştürücünün de kutuya dahil olacağı kesinleşti. Fakat sunumda ortaya çıkan yeni AirPods kulaklıkları, ayrı olarak Apple mağazalarında satışa çıkarılacak.

Kapasite sınırı ise artık minimum 32GB seviyesine çekiliyor. 128GB ve 256GB seçenekleri ise 4K video kaydı için gerekli bir standart olmuş durumda. Son olarak fiyat etiketlerine geçtiğimizde iPhone 7'nin 649$, iPhone 7 Plus modelinin ise 769$ olacağını görüyoruz. Muhtemelen Türkiye fiyatlarının yine üst seviyelerde olacağını söyleyebiliriz. 9 Eylül tarihinde ön siparişleri başlayacak yeni nesil iPhone telefonlar, 16 Eylül tarihinde raflardaki yerini alacak. AirPods kulakların fiyat etiketi ise 159$ olarak karşımıza çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum