Yeni iPhone VR Desteği Söylentileri

iPhone VR?

Bildiğiniz üzere Apple bu yıl akıllı telefonun onuncu yılını kutluyor. Haliyle tüm gözler yeni telefonun özelliklerine dikilmiş durumda. Onlarca konsept çalışması ve çıkan söylentilerin dışında (ki buna yeni iPhone’un ismi de dahil) elle tutulabilir bir şey henüz ortada yok. Çıkış tarihinin erteleneceğine dair çıkan söylentilerde dağıtımcılar tarafından şimdilik yalanlanmış durumda. Kısacası bir sorun yaşanmazsa yeni iPhone bu yıl Eylül ayında tanıtılacak gibi duruyor.

Şirkete yakınlığı ile bilinen Çin merkezli dağıtımcılar, yıllardır tahminleri (neredeyse) doğru çıkan analistler ve alınan patentlerin bizlere söylediği ise Samsung’un Apple için OLED ekranlar üretiyor olduğu, telefonda “Home” tuşunun bulunmadığı ve 3 boyutlu yüz tanıma teknolojisine sahip olduğu. Yeni model iPhone’un piyasadaki rakipleri gibi tam ekran olacağı da cepte ve muhtemelen adı iPhone 8, 7S yada 7S Plus (10. yıla özel iPhone dedikoduları da mevcut) olarak faturalara yansıyacak.

Bu söylentiler kervanına en son eklenen ise Apple’ın yeni telefonun VR yada artırılmış gerçeklik gözlüğü ile uyumlu olacağı. Dediğim gibi bu açıklamaların hiçbiri resmi değil ama rakiplerini ve gelişen teknolojiyi göz önünde bulundurursak Apple’ın da sanal gerçeklik pazarında yer alacak olması çok şaşırtıcı bir durum değil. Şimdilik tek kesin bilgi olan satış fiyatının cep yakacağını bir kenara bırakıp, söylentilerin doğruluğu için Eylül ayını beklemek zorundayız.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum