Yeni Jenerasyon Pokemon Oyunları Duyuruldu! [Güncel]

Dünya Pokemon Gününüz kutlu olsun

[Güncel] Başlangıç Pokemonlarının isimleri ve özellikleri belli oldu: 

  • Sprigatito - Çimen Kedi Pokemon - Özelliği: Owergrow
  • Fuecoco - Ateş Timsah Pokemon - Özelliği: Blaze
  • Quaxly - Ördek Yavrusu Pokemon - Özelliği: Torrent


Bugün Dünya Pokemon Günü sevgili Oyungezerler! 27 Şubat 1996'da o zamanlar Pocket Monsters adı altında Japonya'da çıkış yapan Pokemon Red ve Blue aradan geçen seneler içerisinde dünyayı sarsan bir marka haline geldi. 26. Pokemon Günü'nü de büyük bir coşkuyla kutlayan Nintendo, etkinliğin sonunda büyük bombasını da patlattı. Pokemon'un yeni jenerasyonu bu yılın sonunda resmen geliyor. Pokemon Scarlet ve Pokemon Violet yeni dönemin oyunları olacak. Henüz haklarında hiçbir şey bilmesek de yeni dönemin başlangıç Pokemonlarından ilk görüntüler de adeta bir Pokemon Günü hediyesi olarak karşımıza çıktı.

Bu duyuruda beni en çok sevindiren ve şaşırtan detay ise oyunların bu yıl sonu çıkacak olması. Legends: Arceus ile birlikte yeni bir oyun motoruna geçtiklerini düşünecek olursak Scarlet & Violet'in de Arceus tarzında olması müthiş bir haber. Yepyeni dinamikleri, açık dünyasıyla birlikte Arceus o beklenen değişimin ilk tohumlarını atmıştı. Yeni jenerasyonla birlikte umuyorum ki daha da öteye gideceğiz. Scarlet & Violet ile birlikte dokuzuncu nesil Pokemonlar da karşımıza çıkacak. Bir önceki nesil 2019 yılında Sword & Shield ile tanıtılmıştı yani yaklaşık üç senenin ardından taze taze yeni Pokemonlar göreceğiz. 

Yalnız bu başlangıç Pokemonları bana pek seçilesi gözükmedi. Çimen olan biraz şirin gözüküyor ama su ve ateş için umarım gelişmiş formları daha "havalı" bir şekle sahiptir. Yoksa bir yerlerden Squirtle bulup yolumuza eski usül devam etmek de her zaman bir seçenek! 2022'nin son döneminde çıkacağı açıklanan Scarlet & Violet, Arceus'un da değerli mirasıyla birlikte beni heyecanlandırmayı başardı. Oyundan oynanış ve yeni Pokemonlarla ilgili detayları merakla bekliyorum. 


 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum