Yeni Matrix Filminden Ses Var - Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Umut vadeden sözler...

The Matrix'in sinemaya döneceğine dair ilk gelişmeleri geçtiğimiz sene bu zamanlarda duymuştuk. Zak Penn'in yeni bir film için kolları sıvadığı ortaya çıkmıştı. Heyecanlansak mı, üzülsek mi bilemediğimiz bu gelişmenin ardından proje sessizliğe gömüldü. "Ne oldu? Acaba vaz mı geçtiler?" derken çalışmaların devam ettiğine dair ilk sinyal geldi.

Kısaca hatırlatmak gerekirse The Matrix'in geri döneceğine dair ilk dedikodular ortaya çıktığında bu proje fazlasıyla eleştirilmişti. Ardından senaryoyu kaleme alacağı açıklanan Zak Penn çıkıp herkesi rahatlatacak bir açıklama yapmıştı. The Matrix yeniden çekilmeyecek, başa sarılmayacak ve kaldığı yerden devam etmeyecekti. Bu da demek oluyor ki Matrix dünyasında geçen ve öncekinden tamamen bağımsız yeni bir film seyredeceğiz. Böylece Neo ve Trinity'nin dünyası genişleyecek. Koca dünyanın farklı köşelerde neler olduğuna şahit olabileceğiz. Bu açıklamanın üzerinden oldukça uzun bir zaman geçmişti ki Zak Penn yeniden sahneye çıktı. Kaleme aldığı Ready Player One filmini tanıtırken Matrix projesi gündeme geldi. O da şu sözlerle yanıt verdi:

"Şu anda yeni Matrix senaryosu üzerinde çalışıyorum. Projenin hangi aşamada olduğunu maalesef söyleyemem. Matrix beyaz perdeye dönmesini dört gözle beklediğim bir dünya. Çok fazla detay veremesem de senelerdir Warner Bros'un başını ağrıttığımı söyleyebilirim. Bu yüzden birçok farklı projenin yanında Matrix'in de üzerinde çalışmaya devam ediyorum."

Buradan anlıyoruz ki Warner Bros yeni projeye henüz onay vermiş değil. Fakat The Incredible Hulk ve The Avengers gibi işleriyle tanınan senarist yeni filmin onay alması için oldukça sıkı çalışıyor gibi görünüyor. Umuyoruz ki ortaya herkesi memnun edecek bir iş çıkar. Siz ne diyorsunuz? Farklı bir Matrix hikayesi izlemek ister misiniz? Yoksa çekilen üç film yeterli mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum