Yeni MOBA Dropzone Sahaya İniyor

MOBA ve RTS karışımı, 15'er dakikalık maçlar. Beni cezbettin Dropzone.

Dün Steam'in benim için favori sekmesi olan "Upcoming"bölümünde yolculuğa çıktım. 24 sayfa ilerledikten sonra belirli bir noktadan sonra Upcoming sekmesinin son bulduğunu keşfetmem ilginç oldu.

Baktığım ve istek listeme eklediğim oyunlar arasında Dropzone da vardı. League of Legends ve DOTA 2 piyasayı domine ederken "Ne yeni MOBA'sı?" diyebilirsiniz. Fakat ben duruma farklı bir açıdan bakmayı tercih ediyorum. Çünkü Battlerite'yi çıkartan Stunlock Studiosgibi firmalar işin özünü kavramış görünüyorlar. 40 ila 60 dakikalık maç süreleri olan MOBA oyunlarında LoL ve DOTA 2'ye rakip olunması neredeyse imkansız. Bu doğru ama Stunlock ve Sparkypants Studios kısa maçlar içeren MOBA'lar sunarak konuya farklı bir açıdan bakıyorlar. Dersleriniz mi yoğun? İşten gelince oyuna çok fazla vaktiniz kalmıyor mu? Battlerite'ın bir maçına en fazla 6 dakika ayırarak PvP keyfine varabilirsiniz. Ya da Dropzonegibi RTS ve MOBA'yı karıştıran bir yapım için 15 dakikanızı bir maça ayırmanız kafi.

Dropzone bundan evvel Beta'da idi fakat Şubat ayı itibari ile Steam'de erken erişime kapılarını açıyor. Eğer beta oyuncusu iseniz çeşitli kozmetiklerle ödüllendirilecek ve hesabınız olduğu gibi erken erişim dönemine aktarılacak.

Dropzone'de beş ayrı sınıftan şimdilik üçünü seçerek haritada hakimiyet kurmaya çalışıyoruz. Klasik Nexus patlatma ve koridor itmemantığı dışında kuralları olan oyun, düşman kamplarını yok etmeye ve "Core"adı verilen maddeyi toplama üzerine odaklanıyor. Erken erişimde fiyatı 20$ olacak Dropzone, tam sürüme geçtiğinde ücretsiz olarak oyunculara sunulacak. Oyun benim bir hayli ilgimi çekti, sanırım 15 Şubat'ta erken erişim haline göz atacağım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum