Mini Tablet Savaşlarında İkinci Perde Çok Yakında!

Nexus 7, FullHD ekranıyla retine ekranlı yeni iPad mini'ye karşı!

Nexus'la iPad mini, yeni ekranlarına kavuşarak birbirlerine rakip olmaya devam ediyorlar. Herkesin beklediği bir şey bu elbette, ancak CNET'in yaptığı haberde bunun dışında ayrıntılar da mevcut. Ne gibi ayrıntılar? Gelin bakalım birlikte.

Örneğin DisplaySearch analisti Paul Semenza, 7.9”lik yeni iPad mini'nin panel üretiminin 2013'ün üçüncü çeyreğinde başlayacağını belirtmiş. Yeni çözünürlük beklendiği gibi 2048 x 1536, ppi değeriyse 324 olacakmış. 7.2mm kalınlığa sahip olacak olan panelin üretimini birincil olarak LG Display igerçekleştirecekmiş (üretim konusunda ismi geçen diğer firmalar arasında AU Optronics, Japan Display ve Sharp yer alıyor). Onun dışında 7”lik yeni nesil Nexus 7'nin panel üretimine başlandığı, tabletin Full HD çözünürlüğe sahip ekranının piksel yoğunluğunun yeni iPad mini'yle aynı olacağı da gelen iddialar arasında. Son söyleyeceğim sizi üzecek ancak

Google, büyük bir ihtimalle San Fransisco'da düzenlenecek olan I/O 2013'te yeni tableti tanıtacak. İşin kötüsü, katılan herkese bu tabletten bir tane hediye edecek, biz de ekranın başında izleyeceğiz garip garip.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum