Post-Apokaliptik Bir Nükleer Makale
Devamını okuSteam'in uzun zamandır beklenen kütüphane yenilenmesi nihayet yüzünü gösterdi ve Valve yeni kütüphanenin 17 Eylül'de herkese açık betaya gireceğini açıkladı. Kütüphanenin yeni hali çok daha modern bir görünüm sunuyor ve yapı olarak da biraz Netflix ve Amazon Prime benzeri yayın servislerinin arayüzünü örnek aldığını söylemek mümkün.
Kütüphanenin ana sayfasında artık sizin veya arkadaşlarınızın yakın zamanda oynadığı oyunlar gösteriliyor. GoG Galaxy'nin yeni versiyonun açılış sayfası da bunu yapıyordu, sol tarafta bizim, sağ tarafta arkadaşlarımızın son oynadığı oyunları göstererek ön plana çıkarıyor, oyunlara kaldığımız yerden devam etmeyi kolaylaştırıyordu. Ana sayfada ayrıca oyunlarla ilgili etkinlikler ve güncellenen oyunlar da gösterilecek. Valve'dan Alden Kroll bu ana sayfanın oyunculara oynamak istediği bir sonraki oyunu bulmakta yardımcı olmayı hedeflediğini söylüyor ve "oynamak için sebebiniz olan" oyunları öne çıkarıyor.
Elbette tek seçeneğiniz bu ana sayfa değil, yine tüm oyunlarını liste şeklinde görebilecek ve kütüphanenizi dilediğiniz gibi organize edebileceksiniz.
Kategori sistemi yerine 'koleksiyonlar' geliyor, eğer halihazırda kategorilendirme yaptıysanız bunları kaybetmeyeceksiniz, yeni sisteme dönüştürülecekler. Oyunları tıklayıp sürükleyerek koleksiyonların içine bırakabilecek, kendi koleksiyonlarınızı da yaratabileceksiniz.
Oyunların kendi sayfaları da değiştirilmiş. Sayfanın üst kısmında oyunla ilgili etkinlikleri, ardından arkadaşlarınızın aktiviteleri (ekran görüntüleri, yorumlar, başarımlar gibi), sonra da tüm topluluktan bilgiler yer alıyor. Sayfanın sağ tarafında kazandığınız başarımlar ve topladığınız kartlar, ekran görüntüleri yer alıyor. Ayrıca bu sayfalarda yine kişisel aktivite raporunuzu da görebileceksiniz.
Tüm bu değişiklikleri görmek için önümüzde yalnızca iki hafta kaldı, bakalım Steam'in yeni halini beğenecek miyiz?
Şöyle oyunlara gelen updatelerin doğru düzgün neleri getirdiğini göreceğimiz bir panelcik de ekleselermiş hoş olurmuş. Vardır belkim. Bir web sayfasına yönlendirmek yerine kütüphaneden görsek okusak.