Panic, Yeni ve Bir O Kadar Tuhaf El Konsolunu Duyurdu: Playdate

Daha önce manivelalı bir konsol görmüş müydünüz?

Panic ismini duymamış olabilirsiniz. Daha çok Mac yazılımlarıyla adını duyuran firma oyun dünyasına geçiş yapmış ve hit olan indie oyun Firewatch'un yayıncılığını üstlenmişti. Panic şimdiyse son derece tuhaf bir el konsoluyla karşımızda ve bu bir şaka değil: karşınızda Playdate.

Konsolun ismi bile ilginç, ancak tasarımı oyun konsollarının geleneksel kurallarının bir hayli dışında. Çünkü konsolun yan tarafında bir el manivelası var. Hani eskiden kurmalı oyuncaklar olurdu ya, onlara benziyor biraz. Elbette bu manivelayı konsola güç vermek için kullanmayacağız (öyle olsa ne kadar tatlı olurdu, 10 dakika çevir, 30 dakika oyun oyna). Konsoldaki bu manivela konsola gelecek olan yine birbirinden ilginç oyunlarda kontrol görevi görecekmiş.


Playdate, 2.7 inç büyüklüğünde, 400x240 çözünürlükte siyah beyaz bir ekrana sahip. Cihazın kendisi içinse sarı renk seçilmiş. Gerek görsel tasarımı, gerek renksiz ekranıyla Game Boy tarzı bir nostalji yaşatmayı hedefliyor gibi görünüyor bu konsol. Konsolda aynı klasik Game Boy'da olduğu gibi D-Pad ve iki de düğme bulunuyor. 2020 yılı içerisinde piyasaya sürülecek oyun ilk başta on iki yeni oyuna sahip olacakmış.

Konsol için oyun geliştiren isimler arasında Keita Takahashi (Katamari Damacy), Zach Gage (SpellTower), Bennett Foddy (QWOP) ve Shaun Inman (The Last Rocket) gibi isimler bulunuyor. Bu oyunlardan bazıları az önce bahsettiğimiz manivelayı aktif olarak kullanacak. Cihazdan yayınlanan ilk görsellerde ana ekranda 4 oyun görülebiliyor, bunlar Bennett Foddy Presents Zipper, Crankin's Time Travel Adventure, 360 ve Executive Golf DX. Örneğin Time Travel Adventure'da manivelayı hızlı hızlı döndürerek kurmalı bir adamı randevusuna yetiştirmeye çalışıyormuşuz ama bunu öyle rasgele döndürerek yapmıyoruz tabii, zamanlama da son derece önemliymiş. Bu oyundaki manivela kullanımını şu tweet'te görmeniz mümkün.

Playdate'in satış fiyatı ise 149 dolar olarak belirlenmiş. Bu el konsolu ilginizi çektiyse resmi web sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.

Ne dersiniz, sizce böyle tuhaf bir el konsolu iş yapar mı? :)

YORUMLAR
waltran
24 Mayıs 2019 15:38

149 dolar nedir? balkan ülkelerinde asgari ücret. çinliler 15 dolara bütün gameboy, ps1 oyunlarını oynatan renkli ekranlısını satıyor... birde siyah beyaz beyaz yapmışlar, 1 yıla renklisini çıkarıp tekrar satacaklar akılları sıra. manivela fikrininde oyunla desteklenmedikçe de bir önemi yok oyüzden puanım herhangi bir pozitif sayı üzerinden 0.

ilke_kurtlutepe
23 Mayıs 2019 23:36

fiyatı uygun olursa neden olmasın?

Aztek
23 Mayıs 2019 17:19

Tutmaz bu, hele de o manivela'nın fazla kullanımdan milletin elinde kaldığını te buradan görebiliyorum.

Decypher
23 Mayıs 2019 16:12

Aslında hoşuma gitmedi desem yalan olur, çok tatlı bir tasarımı var. Arada bir Game Boy'un o renksiz ekranında oyun oynamayı da seven biriyim üstelik. Ama fiyatı anlamsız pahalı olacak :(

ocelot1789
23 Mayıs 2019 14:40

Çok Yılmaz Erdoğan misali olacak ama 3-4 sene önce aklıma gelmişti. Babam modern bir el feneri yapmıştı öyle bana zamanında, ben de " böyle ufak konsolları veya telefonlar için bir kit neden olmasın, acil durumda hayat kurtarır." diyordum ki biri başlamış yapmaya.

Parolamı Unuttum