Yılın En Kötü Oyunu Olmak İçin Yeni Bir Aday Geldi – Skull Island: Rise of Kong

Hiç yapılmasa daha mı iyi olurdu acaba?

Bir King Kong oyunu yapılmakta olduğunu, hatta bundan 2 gün önce çıktığını biliyor muydunuz sevgili Oyungezerler? Normalde kulağa hoş gelebilecek bir şey, öyle değil mi? Amma velakin, oyun severlerden aldığı tepkilere bakılırsa, işler pek yolunda gitmemiş gibi görünüyor.

Skull Island: Rise of Kong, sadece birkaç ay önce duyurulmuştu; 17 Ekim’de de oyun severlerle buluştu. Gelin görün ki, oynayanlar durumdan hiç memnun değil. Steam’de henüz çok fazla yorum paylaşılmamış, sadece 32 değerlendirme bulunuyor. Ama bu kadarında bile yeterince şikâyet dile getirilmiş, şu anda %28 ile "Çoğunlukla Olumsuz" değerlendirmeye sahip.

Tabii bu kadarla da kalmıyor oyun severlerin şikayetleri; internette oyuna dair görüşlerini paylaşan birçok oyuncu, oyunun ne kadar kötü olduğunu anlatıp diğer oyun severlere bu oyundan uzak durmalarını tavsiye ediyorlar. (Şöyle birkaç örnek paylaşmış olalım: 1, 2, 3, 4)

Görebildiğim kadarıyla, şu ana kadar sadece 1 inceleme paylaşılmış durumda; IGN, oyunun çok kötü olduğunu belirterek 3 puan vermiş.

Oyuna dair bu kadar kötü ne olabilir diye merak ediyorsanız, görselliğinden oynanışa birçok şey sıralanmış bu yorumlarda ve incelemede. Hatalarla dolu olması da işin tuzu biberi olmuş.

Şimdi uzun uzun yazıp da sizleri sıkmak istemiyorum. Ama önemli markaların lisanslı oyunlarını yapmanın her zaman iyi bir fikir olmadığını, bazı durumlarda böyle bir işe bulaşmamanın çok daha iyi olduğunu gösteren örneklere bir yenisi eklendi diyebiliriz.

Skull Island: Rise of Kong’u geliştiren IguanaBee, bunu daha önce de tecrübe etmişti aslında; 3 yıl kadar önce G.I. Joe: Operation Blackout’u çıkarmışlar ve yine olumsuz tepkiler almışlardı. Ama belli ki, bundan ders çıkarmamışlar.

Şu ana kadar yılın en kötü oyunu için en iddialı aday The Lord of the Rings: Gollum gibi görünüyordu. Artık daha iddialı bir adayı var gibi; Skull Island: Rise of Kong tahtı alacak sanki.

 

YORUMLAR
Atlas Estrella
19 Ekim 2023 15:03

İşte bu yüzden oyunları ilk çıktığı gün almıyoruz.

Parolamı Unuttum